Laulaja Bablo: ”Takana useita sydänkohtauksia ja elämäntaparemontti käynnissä”
Iskelmä
Laulaja Bablo: ”Takana useita sydänkohtauksia ja elämäntaparemontti käynnissä”
Bablo täyttää 55 vuotta ja keikkailee takaiskuista toipuen.
25.4.2023
 |
Apu

Kun Marko Junnilainen eräänä aamuyönä soitteli Helsingin keskustassa kitaraa baarien sulkeuduttua, paikalla oli sattumoisin sanoittaja- tuottaja Vexi Salmi.

– Jotakin bluesia rämpytin ja lauleskelin ihmisille. Vexi Salmi laittoi pari tyttöä asialle. He tulivat kertomaan, että Vexillä on asiaa. En ensin uskonut, että kyseessä on oikeasti Vexi Salmi, joten hän todisti henkilöllisyytensä ajokortilla. Se oli aika uskomaton tapaaminen, sellaisia ei yleensä tapahdu kuin elokuvissa.

Salmi oli noteerannut Junnilaisen soitto- ja laulutaidot. Yhteistyö konkretisoitui pian, kun aloitteleva artisti teki edesmenneen sanoittajamestarin kanssa ensimmäisen singlensä. Kaksikko teki yhdessä kolme albumia ennen Salmen yrityksen konkurssia. Sen jälkeen Junnilainen siirtyi Ilkka Vainion talliin.

Bablona paremmin tunnettu Junnilainen kiinnostui musiikista jo lapsena. Hän muistaa laulaneensa pikkusiskolleen Elviksen kappaleita tukien itseään harjanvarteen. Kun hän sai kitaran joulu­lahjaksi, se oli menoa.

Harri Marstion kuolema oli kova paikka

Vuoden 1998 huippuhetken Junnilainen muistaa edelleen kristallinkirkkaasti.

Kassu Halosen juhlakonsertti Tähtien ilta oli ikimuistoinen, yksi mahtavimmista keikoistani. Yleisöä oli paljon, ja valtavat lavarakenteet jäivät mieleen.

Lyhyeksi projektiksi tarkoitettu keikkailu yhdessä Eero Raittisen, Harri Marstion ja Esa Elorannan kanssa venyi lopulta kahteen vuoteen. Junnilainen muistelee Kultakurkut-yhtyeen keikkailua lämpimin tuntein, mutta Harri Marstion menehtyminen oli kova paikka.

– Hän oli ollut hyvä ystäväni 80-luvulta lähtien. Viestittelin Harrin kanssa vielä hänen kuolinpäivänsä aamuna. Hän kertoi, että syöpä oli voitettu, mutta samana iltana hän sai sydänkohtauksen. Se opetti tärkeän asian elämästä: se voi päättyä milloin ja miten vain.

Junnilaisella on itsellään takana useita sydänkohtauksia.

– Elämäntaparemontti on ollut viime vuosina käynnissä.

Musiikki on yhä tärkeässä roolissa Junnilaisen elämässä. Hänellä on levy-yhtiö (Ässä Records) ja ohjelmatoimisto. Lisäksi hän esiintyy aktiivisesti: keikat on myyty loppuun marraskuuhun saakka.

Marko ”Bablo” Junnilainen

  • Syntynyt: 29.4.1968.

  • Ura: Esikoisalbumi Kauas vuorten taa (1993), Kultakurkut- yhtye (2001–2002). Oman levy-yhtiön kautta albumi Mur­tumaton (2022).

  • Perhe: vaimo, kissa ja koira.

Kommentoi »