Tuleva pääministeri Sanna Marin Avun haastattelussa: "Hoidan työni hyvin, mutta haluan olla läsnä tyttären arjessa"
Henkilöt
Tuleva pääministeri Sanna Marin Avun haastattelussa: "Hoidan työni hyvin, mutta haluan olla läsnä tyttären arjessa"
Itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa Sanna Marin puhui Avun haastattelussa työn ja perhe-elämän yhdistämisestä. Tuolloin vielä pääministerin paikasta Antti Lindtmanin kanssa kisannut Marin sai vuolaat kehut puolisoltaan Markus Räikköseltä.

Liikenne- ja viestintäministeri sekä SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin lensi tiistaina hallituskriisin vuoksi Brysselistä Helsinkiin.

Antti Rinteen eroilmoituksen jälkeen Marin on käytettävissä seuraavaksi pääministeriksi Antti Lindtmanin tavoin, joten itsenäisyyspäivän vastaanotolla presidentinlinnassa hänellä oli takanaan jo kiireinen viikko.

– Olen huomannut, että kun on vaikeuksia ja kiirettä, mieleni ja vakavoituu ja rauhoittuu. Se on paras tapa sietää vaikeita hetkiä: ottaa aikaa ja pysähtyy, Marin pohti puolisonsa Markus Räikkönen rinnallaan.

Räikkönen kuvaili Marinia rauhalliseksi ja ratkaisukeskeiseksi.

– Minusta Suomi saisi Sannasta osaavan ja lujan pääministerin.

Tampereella asuvalla pariskunnalla yhteinen kaksivuotias tytär.

– Perhe tukee täysillä Sannaa pääministeriksi.

Marin iloitsi siitä, että sekä hänen omat että Räikkösen vanhemmat ovat arjessa läsnä.

– He auttavat paljon, meillä on tiivis perhe. Se tukee tällaisissakin tilanteissa.

Ministerin arkea Marin kuvaili kiireiseksi.

– Se on vaativaa, haastavaa työtä. Olen pyrkinyt rauhoittamaan viikonloppuja, että ehdin olla kotona tyttäreni kanssa. Tässä olen aika hyvin onnistunutkin. Kaikkea maailmassa ei voi tehdä ja silloin täytyy priorisoida sitä mikä on tärkeintä. Hoidan omat työni hyvin, mutta haluan olla myös läsnä oman tyttäreni elämässä. En epäile, etteikö se onnistuisi jatkossakin.

Nuorempana Marin ei osannut ajatella olevansa mahdollisesti joskus Suomen pääministeri.

– On valtavan arvokasta, että meillä on hyvinvointivaltio, yhteiskunta, jossa jokaisesta lapsesta voi taustasta riippumatta tulla mitä tahansa. Sitä pitää vaalia ja vahvistaa. Suomalaisesta koulutuksesta ja osaamisesta pitää pitää huolta sekä rakentaa sitä tulevaisuuteen.

Päivitetty 9.12.2019 klo 9:25.

4 kommenttia