Sanna Marin kävi huumetestissä puhdistaakseen maineensa, tulos negatiivinen: ”En olisi halunnut, että nämä videot päätyvät julkisuuteen”
Henkilöt
Sanna Marin kävi huumetestissä puhdistaakseen maineensa, tulos negatiivinen: ”En olisi halunnut, että nämä videot päätyvät julkisuuteen”
Pääministeri Sanna Marin sanoi tiedotustilaisuudessa, ettei ole käyttänyt koskaan huumausaineita ja muistutti, että pääministeriäkin koskee syyttömyysolettama.

Pääministeri Sanna Marin järjesti tiedotustilaisuuden virka-asunnollaan Kesärannassa perjantaina 19.8. kello 16:30 alkaen vastatakseen median kysymyksiin ja lukuisiin haastattelupyyntöihin koskien juhlimistaan yksityisasunnossa ja helsinkiläisessä yökerhossa.

MTV Uutisten mukaan sosiaalisen median kautta julkisuuteen vuotaneet ensimmäiset tanssivideot yksityisistä juhlista oli kuvattu 6. elokuuta.

Suorassa tiedotustilaisuudessa Marin sanoi pitävänsä julkisuudessa liikkuneita epäilyjä huumausaineiden käytöstä raskaina ja kertoi käyneensä 19.8. huumausainetestissä puhdistaakseen maineensa.

Päivitys 23.8.: Tieto Marinin negatiivisesta testituloksesta tuli 22.8.

– Ikinä en ole käyttänyt minkäänlaisia huumeita edes nuoruusvuosinani, toivoisin että siihen voitaisiin luottaa. Koska tällaista epäilyä on esitetty, kävin testeissä, Marin sanoi ja muistutti, että pääministeriäkin koskee tällaisissa tapauksissa syyttömyysolettama.

Marinin mukaan hän on ollut juhlimisensa aikana jatkuvasti tavoitettavissa hoitamaan virkatehtäviään joko suoraan tai turvamiehiensä kautta.

Toimittajat kysyivät pääministeriltä myös, kuinka toimintakykyisenä hän piti itseään hoitamaan virkatehtäviään.

– Mielestäni toimintakykyni oli aivan hyvä, tiedossani ei ollut kokouksia perjantaina, lauantaina tai sunnuntaina. Jos olisi ollut tarve, olisin lähtenyt illanvietosta, Marin vastasi.

"Minua kuvataan koko ajan"

Ministeri sanoi, että tuntuu henkilökohtaisesti pahalta, että hänestä julkaistaan yksityisessä tilassa kuvattua materiaalia.

Marin muistutti, että hän itse ei ole kuvannut julkisuudessa levitettyjä kuvia ja videoita ja sanoi käyttävän suurimman osan ajastaan työntekoon.

– Minua kuvataan koko ajan, olin syömässä tai tytön kanssa leikkipuistossa. En ole näitä (juhlavideoita) itse kuvannut, niitä ei ole tarkoitettu julkisuuteen ja joku henkilö on katsonut asiakseen näitä julkisuuteen levittää. Ne ovat yksityisiä videoita. Tätä tiliä en lähde kommentoimaan, ne on tarkoitettu vain yksityiseen käyttöön, niitä ei ole tarkoitettu julkisuuteen.

– En olisi halunnut, että nämä videot päätyvät julkisuuteen. En halua ajatella että me päättäjät olisimme erilaisia kuin muut. Hoidan työni parhaani mukaan. Kaikki henkilöt jotka tunnet ovat pahoillaan että videot ovat julkisuudessa.

"En anna kiristää itseäni missään tilanteessa"

Pääministeriltä kysyttiin myös, onko hänestä mahdollisesti olemassa materiaalia, jolla Venäjä voisi kiristää häntä.

– Sen voin sanoa että minä en anna kiristää itseäni missään tilanteessa minkäänlaisella materiaalilla, pääministeri Marin vastasi.

– Olen halunnut luottaa että kun videot on kuvattu yksityisessä tilassa, että suomalainen media ei niitä julkaisisi. Haluan luottaa ihmisiin ja ystäviini.

Kysymyksiin Venäjän mahdollisesta vaikuttamisesta videoiden vuotamiseen pääministeri vastasi, ettei halua lähteä spekuloimaan.

– Pitää varautua monenlaiseen vaikuttamiseen. Kansalaisilla on medianlukutaitoa ja meillä on vahva yhteiskunta, jossa on sijaa erilaisille mielipiteille. Se on paras keino siltä varalta, että meihin ei pysty vaikuttamaan. Kaikkiin uhkiin ei silti koskaan pysty sataprosenttisesti vaikuttamaan, Marin sanoi.

Kysymystä vuotaneista yksityisistä videoista mahdollisesti seuraavaa rikostutkintaa Marin ei halunnut kommentoida.

Päivitetty 23.8. – Ilmestynyt 19.8.2022

7 kommenttia