Huhtikuun tapahtumia voi seurata myös kotisohvalta: paikallishistoriaa, musiikkia, kuvataidetta...
Kulttuuri
Huhtikuun tapahtumia voi seurata myös kotisohvalta: paikallishistoriaa, musiikkia, kuvataidetta...
Avun huhtikuun tapahtumakalenterista löytyy jokaiselle jotakin!

Verkkonäyttely

ILMAVOIMAMUSEO

Suomen Ilmavoimamuseon virtuaalimuseon panoraamakuvat antavat uudenlaisen näkymän ilmailumuseoon. Voit kääntyä, katsoa ylös ja alas tai zoomata laskeaksesi vaikkapa DC-3-lentokoneen rungon niittien määrän. Kuvat ovat Mika Ajomaan ottamia ja lahjoittamia.

Verkkonäyttely

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEO

Didrichsenin taidemuseo sai keväällä 2017 perikunnalta 117 teoksen lahjoituksen. Kokoelma on nyt nähtävissä verkossa, ja siinä on teoksia Akseli Gallen-Kallelalta, Pentti Lumikankaalta, Henry Moorelta, Helene Schjerfbeckiltä, Salvador Dalilta ja Ahti Lavoselta.

Dokumenttielokuva

Espoon taidemuseo Emman sivuilla dokumentti muotoilija Rut Brykistä, joka oli myös Tapio Wirkkalan puoliso.

Verkkonäyttely

HELINÄ RAUTAVAARAN MUSEO

Kuninkaiden kulta ja puhuvat rummut -verkkonäyttely on tehty koululaisille ja heidän opettajilleen, mutta monipuolinen näyttely sopii myös aikuisille: se esittelee Afrikan kulttuurin rikkautta ja monimuotoisuutta museon arkistomateriaalin avulla. Suurin osa kuvamateriaalista on peräisin Helinä Rautavaaran 1960–90-luvuilla tekemiltä matkoilta.

LUE GALLEN-KALLELAN KIRJEET

Monen taidemuseon tapaan Suomen Ateneumin taidemuseon kokoelmia voi tarkastella netissä. Kansallisgallerian teoksia on yli 32000, joten hakutoimintoa joutuu käyttämään. Sivuilla on muutakin kuin taidetta, pääsemme esimerkiksi lukemaan kansallistaiteilija Akseli Gallen-Kallelan kirjeitä taiteilijatoverilleen Carl Dørnbergille 1889–91 hänen maalatessaan teostaan Kalevalan Ainosta.

Verkkomuseo

SUOMEN LASIMUSEO

Suomen lasimuseo on lasin, lasitaiteen ja -teollisuuden tutkimiseen ja esittelyyn erikoistunut valtakunnallinen museo Riihimäellä. Museon 3D-maailma esittelee museon kokoelman sekä akateemikko Tapio Wirkkalan entiseen Riihimäen Lasin tehdasrakennukseen suunnitteleman museorakennuksen. Esittelyn saa suomeksi tai englanniksi.

Maailman museot

Internetyhtiö Google on kerännyt yhdelle verkkosivulle ympäri maailmaa noin 2500 museon verkkonäyttelyt.

Voit surffailla kotikoneellasi vaikkapa Lontoon British Museumin kokoelmiin, ihmetellä New Yorkin Guggenheimin museon vallatonta arkkitehtuuria tai häikäistyä Pariisin Musée d’Orsayn taideaarteista.

Lainaa e-materiaaleja

Hämmentävää, mutta totta: Suomen kaupungeilla on omat kirjastojärjestelmänsä, eli e-kirjojen lainajärjestelmiä joutuu etsimään asuinpaikkansa mukaan. Kirjastojen nettisivuilta löytyy kymmeniä muitakin sivustoja, joilla on virtuaalisesti ilmaisia elämäkertoja, pelejä, valokuvia, nuotteja, elokuvia ja musiikkia.

Kirjoita kirje

Suomen Posti jatkaa toimintaansa poikkeustilanteessakin. Nyt on aika kaivaa kynät ja paperit esille: lähetä kirje tai postikortti ystävälle ja sukulaiselle!

Paikallishistoriaa

Pohjoispohjalaisesta kirjastojärjestelmästä löytyy paikallishistorian aarreaitta, jossa voi tutustua kotiseutulauluihin, valokuviin, paikallishenkilöihin, tarinoihin ja sananparsiin sekä maantieteeseen. Nimisampo-verkkosivusto on avoin palvelu suomalaisesta nimistöstä, myös Karjalan puolella.

Paikallishistoriaa: Haukiputaan Heiton hiihtojoukkue vuodelta 1922.

Musiikkia kotisohvalla

Radion Sinfoniaorkesterin konsertit on peruttu: yli satahenkisen orkesterin soitanta ilman saliyleisöäkin olisi ollut terveysriski soittajille, joten orkesteri on siirtynyt soittamaan pieniä kokoonpanoja vaativaa kamarimusiikkia. Kaikki konsertit lähetetään suorina Yleisradion nettipalvelu Yle Areenassa sekä Yleisradion Radio 1:ssä. Myös Espoon kaupunginorkesteri Tapiola Sinfonietta pyrkii lähettämään osan konserteistaan internetissä.

Kommentoi »