Päivän Apu 27.2.2019: Hurstin perheessä vahdinvaihto – uutena haasteena eläkeläisten ahdinko
Puheenaiheet
Päivän Apu 27.2.2019: Hurstin perheessä vahdinvaihto – uutena haasteena eläkeläisten ahdinko
Hurstin perhe auttaa Suomen vähävaraisia jo neljännessä polvessa. Heikki Hurstin eläköitymisen myötä vastuu siirtyy pian Sini-Julia Hurstille.

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry ruokkii työttömiä, eläkeläisiä, kodittomia, yksinhuoltajia, maahanmuuttajia, pätkätyöläisiä, opiskelijoita sekä yhteiskunnan kelkasta pudonneita jakamalla ilmaista ruokaa ”Hurstin Valinnassa”, Helsingin Sörnaisissa, osoitteessa Helsinginkatu 19.

Toimintaa vetänyt Heikki Hursti on nyt jäämässä eläkkeelle ja suvun perinteikästä avustustyötä on jatkamassa hänen tyttärensä Sini-Julia Hursti.

Hurstin Avun hätä nousi julkisuuteen tammikuussa 2018, kun Apu teki jutun ruoka-avun rahojen loppumisesta.

Uutisen myötä Hursteille vyöryi apua – mutta myös kritiikkiä. Heikki ja Sini-Julia Hursti vastasivat Avun jutussa muun muassa kysymykseen, miksi ruoka-apu ei muuta halvempiin tiloihin.

Veikko, Heikki ja viime vuosina myös Sini-Julia Hursti ovat tulleet kaikille tutuiksi nimiksi, mutta Hurstin perheen avustustyön aloitti jo Veikon isä Arvo. Arvo Hursti aloitti avustustyön Helsingissä vuonna 1916. Viestikapula on siirtynyt alaspäin jo neljänteen polveen.

Leipäjonoon turvautuminen on edelleen hävettävä asia, eikä suomalainen mielellään puhu nälästä. Jututimme Hurstin ruoka-apuun turvautuneita ihmisiä aiheesta. Kävi ilmi, että syitä avuntarpeeseen on yhtä monta kuin ihmisiäkin.

Suomalaisten nälkä herätti myös megabändi Metallican huomion. Metallica on aktiivinen hyväntekeväisyysasioissa, ja Suomessa keväällä 2018 vieraillessaan bändi muisti Hurstin Apua 25 000 euron sekillä.

Hurstin asia on koskettanut myös suomalaisia. Esimerkiksi Avun Facebook-seuraajat äänestivät Hurstin ruoka-avun Apu-tonnin saajaksi.

Heikki Hursti kertoi Avun Mitä olen oppinut -juttusarjassa, että vaikka auttaminen antaa ilon hetkiä, usein tuntuu myös siltä, että se on vain tekohengitystä.

Päivän Apu on juttupaketti, joka pureutuu ajankohtaiseen aiheeseen ja sen taustoihin päivittäin.

Kommentoi »