Avun pääkirjoitus: Jotta lapsi pelastuisi
Puheenaiheet
Avun pääkirjoitus: Jotta lapsi pelastuisi
Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro ottaa kantaan KRP:n paljastamaan pedofiilirinkiin.

Keskusrikospoliisi paljasti laajan seksuaalirikosvyyhdin, jossa epäillyt suomalaismiehet hyväksikäyttivät lapsia ja tuottivat samalla väkivaltaista materiaalia muiden rinkiläisten katseltavaksi. Nuorimmat uhrit olivat alle kouluikäisiä poikia. Poliisi epäilee, että osalle uhreista on annettu metamfeta­miinia tekojen aikana. Ihan oksettaa kirjoittaa näin karmeita lauseita.

Nyt joku kysyy, miksi kirjoitan tästä enkä Oulun ­tapahtumista. Kirjoitin minä niistäkin, mutta on tärkeää huolehtia siitä, ettei lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten torjunta jää vain maahanmuuttajataustaisten henkilöiden tekemien rikosten torjunnaksi. Petoja on kaikkialla.

Tulevan hallituksen on syytä ottaa vakavasti lapsi- ja perhejärjestöjen vaatimus Lanzaroten sopimuksen täytäntöönpanosta. Tuo sopimus edellyttää lapsiin kohdistuvan seksuaalisen riiston ja hyväksikäytön kaikkien muotojen kriminalisoimista, ennaltaehkäiseviin toimiin sitoutumista, lapsiuhrien auttamista ja suojelemista sekä rikoksista epäiltyjen syyttämistä.

Lapsille täytyy antaa seksuaalikasvatusta jo pienestä pitäen niin kotona, päiväkodissa kuin koulussakin. Aikuisten häveliäisyys ei saa olla esteenä. Lasten täytyy ymmärtää, mitä heille ei saa tehdä. Meidän täytyy kertoa lapsille sosiaalisen median vaaroista. Siitä, ­ettei kaikkea pidä uskoa eikä tuntemattomiin luottaa.

Poliisin resursseja lapsiin kohdistuvien seksuaali­rikosten tutkimiseksi pitää ehdottomasti lisätä, jotta yhä useampi lapsi ja nuori pelastuisi.

Kommentoi »