Näyttelijä Katariina Kaitue hurmaa Kansallisteatterin lauluillassa – Mukana myös harvinaisuuksia: Nämä kollegat laulavat harvoin
Kulttuuri
Näyttelijä Katariina Kaitue hurmaa Kansallisteatterin lauluillassa – Mukana myös harvinaisuuksia: Nämä kollegat laulavat harvoin
Lauletut laulut on musiikillinen aikamatka 150-vuotiaan Kansallisteatterin historiaan. Yksi esityksen tähdistä on näyttelijä Katariina Kaitue.
6.12.2022
 |
Apu

Jos kulttuurilaitos on 150-vuotias, ja sen kellarit ovat täynnä musiikki­näytelmien nuotteja, eikö historiaa kannatakin juhlia polkaisemalla pystyyn musiikkiesitys vanhoista kappaleista? Kyllä, sanoo Kansallisteatteri.

Yksi Lauletut laulut -esityksen tähdistä on teatterin oma näyttelijä, Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa tällä kaudella kisannut Katariina Kaitue. Hän on loppuvuoden kiireinen loppuunmyydyn Ensimmäinen tasavalta -näytelmän esityksissä, mutta ehtii lavalle laulamaan joulu- ja tammikuussa.

– Lauluillan vanhin laulu on Tukkijoella-näytelmästä vuodelta 1893. Uusin on Marzi Nymanin säveltämästä Faustista tältä vuodelta. Ohjelmaamme on otettu lauluja poliittisista revyistä lastenlauluihin. Hyvin harva tietää, miten paljon musiikkia Kansallisteatterissa on tehty, Katariina Kaitue sanoo.

Näyttelijä Katariina Kaitue pääsee ensi vuonna loistamaan Shakespearen kirjoittamassa kuningas Learissa.

Laulajat ovat pääosin Kansallisteatterin näyttelijöitä, kuten Annika Poijärvi, Kristiina Halttu, Jani Karvinen, Harri Nousiainen, Aksa Korttila, Pirjo Luoma-aho ja Sari Puumalainen. Heitä säestää kuusihenkinen orkesteri.

– Suosikkilaulujani ovat Petra Poutasen säveltämä Amatsoni Juha Hurmeen näytelmästä Lemminkäinen ja Laulamaton laulu vuodelta 1961, Edvin Laineen ohjaamasta Ihmeiden­tekijästä.

Kaitue odottaa innolla kuulevansa niitä työ­tovereita, jotka laulavat töissään harvoin, kuten Maria Kuusiluomaa, Pirjo Määttää, Paula Siimestä ja Janne Reinikaista.

10.12. alkaen Lauletut laulut, Kansallisteatterin Vallilan näyttämö, Helsinki.

Kommentoi »