Jalkapallo: Neymar haluaa palata Barcelonaan – Pariisin PSG eroon kiukuttelevasta diivasta – Valioliiga ja Bundesliiga tyhjille katsomoille
Puheenaiheet
Jalkapallo: Neymar haluaa palata Barcelonaan – Pariisin PSG eroon kiukuttelevasta diivasta – Valioliiga ja Bundesliiga tyhjille katsomoille
Maailman lehdet: Michiganin kuvernöörin tiukat koronarajoitukset olivat liikaa mielenosoittajille. Saksa aikoo avata koulut ja purkaa talousrajoituksia toukokuun alusta. Koronakevät ja -kesä on harrastajaviljelijöiden kulta-aikaa.
6.5.2020
 |
Apu

Britannia. Jalkapallon jättiläisistä Saksan Bundesliiga ja Englannin Valioliiga jatkavat pelejä todennäköisesti tyhjille katsomoille: Bundesliiga viimeisimpien tietojen mukaan toukokuussa ja Valioliiga kesäkuussa. Keskusjärjestö UEFA linjasi jo aiemmin, että kausien keskeyttäminen ei ole vaihtoehto muun muassa europelipaikkojen jaon vuoksi.

World Soccer (1.5.) katsoo muutenkin eteenpäin. Lehti on listannut sata tulevien siirtomarkkinoiden kuuminta nimeä, joista ykköseksi on nostettu kiistelty brassitähti Neymar.

Kaksikymmentäkahdeksanvuotias hyökkääjä taustajoukkoineen on jo pitkään käynyt taistelua päästäkseen pois Paris Saint-Germanista. Neymar haluaa palata Barcelonaan, jonka riveissä hän loisti vuosina 2013–2017.

On todennäköistä, että myös PSG haluaa eroon Neymarista. Seurassa ollaan lopen kyllästyneitä hänen diivailuunsa, kiukunpurkauksiinsa ja siihen, ettei lähes 50 miljoonan euron palkkaa nauttiva pelaaja anna parastaan kuin ajoittain.

Kyse on lähinnä siitä, onko Barcalla varaa siirtoon.

Kädet mullassa

Yhdysvallat. Touko-kesäkuun numerossa Hobby Farms -lehti keskittyy vahvasti ekologisesta näkökulmasta kasvukauden puuhiin: maaperän rikastamiseen, hyötykasvien istutukseen, villiyrittien kasvatukseen ja luonnonmukaiseen viljelyyn.

Muissa kansijutuissa käsitellään traktorien historiaa ja sen niveltymistä amerikkalaisen maatalouden ja tilojen kehitykseen sekä vuohien kasvatusta.

Koska lehti on suunnattu uusille ja harrastajaviljelijöille, vuohien tarvitsema ravinto, suoja ja oikea kohtelu selvitetään perinpohjaisesti alusta alkaen.

Koronavirus: Mitä tekevät Saksa ja Yhdysvallat?

Yhdysvallat. Liittovaltiossa paikallispäättäjillä on paljon valtaa. He eivät epäröi käyttää sitä – riippumatta siitä, kuka on presidenttinä. Michiganin demokraattikuvernööri Gretchen Whitmer on epidemian alusta lähtien ajanut tiukkoja rajoituksia. Osavaltiossa on neljänneksi eniten koronatartuntoja ja kolmanneksi eniten kuolleita USA:ssa.

Kielto vierailla naapureiden luona ja muiden kuin päivittäistavaraosastojen kauppasulku olivat kuitenkin amerikkalaisille liikaa. Newsweek International (1.5.) epäilee Whitmerin koko poliittisen uran olevan vaakalaudalla.

Ranska. L’Express (23.4.) käy läpi Saksan koronastrategiaa ja sitä, miksi se vaikuttaa tähän mennessä Euroopan onnistuneimmalta.

Saksalaistahot ovat julistaneet epidemian olevan ”täysin hallinnassa”, mitä voi lehden mukaan pitää liioitteluna – mutta ei paljon. Jo luvut puhuvat puolestaan.

Huhtikuun 21. päivään mennessä Ranskassa oli raportoitu 20 265 koronakuolemaa ja Saksassa 4862. Saksan väkiluku on noin 82 ja Ranskan 67 miljoonaa.

Saksa aikoo avata koulut ja purkaa talousrajoituksia toukokuun alusta.

Kommentoi »