Huuhkajien Paulus Arajuuri on lempeä jätti – isoäiti, näyttelijä Aila Arajuuri kertoo: "Hän lähettää minulle ihania enkeliviestejä"
Puheenaiheet
Huuhkajien Paulus Arajuuri on lempeä jätti – isoäiti, näyttelijä Aila Arajuuri kertoo: "Hän lähettää minulle ihania enkeliviestejä"
Paulus Arajuuri valloitti suomalaisten sydämet miesten jalkapallon EM-kisoissa pelitaidoillaan ja aurinkoisella olemuksellaan. Hänen isoäitinsä, näyttelijä Aila Arajuuri kertoo, että jalkapallo oli jo pikkupoikana Paulukselle niin tärkeää, että hän pelasi vaikka oksennustaudissa.

Huuhkajien puolustajan Paulus Arajuuren isoäiti, pitkän uran tehnyt näyttelijä Aila ”Lala” Arajuuri, 85, jännitti television ääressä Suomi–Belgia-ottelun loppuun asti.

– Ajattelin katsoa matsia ensin puoliväliin asti, mutta nyt olen kiitollinen siitä, että katsoin hamaan loppuun saakka, Aila Arajuuri kertoo kotoaan Helsingin Munkkiniemestä.

Miehensä, olympiakomitean valmennuspäällikkö ja urheiluvaikuttaja Kalevi ”Kallu” Tuomisen viime vuonna tapahtuneen kuoleman jälkeen yksin elänyt Aila Arajuuri sanoo, että olisi niin halunnut katsoa ottelua Kalevin kanssa.

– Niin paljon olisi ollut kommentoivaa yhdessä! Onneksi näin matsin jälkeen Pauluksen antaman haastattelun, jossa hän totesi joukkueen pelanneen äärirajoillaan. Sen enempää ei olisi voitu tehdä. Paulus taisi mennä silloin viimeistään suomalaisten sydämiin, niin rehellinen ja aito hänen lausuntonsa oli.

Jos allaoleva kuva ei näy, näet sen täältä. Kuvassa Ailan ja Pauluksen lisäksi Pauluksen sisko Adeliina Arajuuri.

Todella! Paulus Arajuuren hymy, asenne ja taito Suomen puolustuksen voimahahmona nostivat hänet näissä jalkapallon uskomattomissa EM-kisoissa yhdeksi joukkueen ihailluimmista pelaajista.

– Suomi pelasi hyvin, koko porukka – Joel Pohjanpalo, Teemu Pukki ja kaikkien lemmikki, maalivahti Lukas Hradecky, jonka silmissä näkyi suorastaan epäusko Belgian johtomaalin jälkeen.

"Oli tilanne mikä tahansa, peliä ei jätetä kesken"

Isoäidillä, pitkän uran Suomen Kansallisteatterissa tehneellä Aila Arajuurella on läheiset suhteet viiteen lapsenlapseensa.

Pauluksesta hän kertoo, että tämä lähettää hänelle sydämenlämpöisiä, ihania viestejä.

– Ne ovat niin lempeitä, sellaisia, että hän toivottaa minulle enkeleitä elämääni. Toivon, että tapaamme taas pian kisojen jälkeen.

Isoäiti seisoi monta kertaa Tapiolan Silkkiniityn kentällä, kun hänen Uula-poikansa pojat Niila ja Paulus pelasivat siellä pikkupoikina.

"Pauluksella oli yllään vähän liian iso paita ja housut, mutta siinä hän torjui maaleja ja kävi välillä oksentamassa."

– Yksi ottelu on jäänyt erityisesti mieleeni. Pojilla oli vatsatauti ja näen yhä silmissäni, miten Paulus seisoi kuin varjokuvana maalissa vasten laskevaa aurinkoa. Pojalla oli yllään vähän liian iso paita ja housut, mutta siinä hän torjui maaleja ja kävi välillä oksentamassa. Minusta se kertoi intohimosta pelaamiseen. Oli tilanne mikä tahansa, peliä ei jätetä kesken.

Paulus oli usein muiden Aila Arajuuren lastenlasten tapaan yökylässä Tapiolassa hänen ja Kallu Tuomisen kotona.

"Pauluksella oli lapsena usein nälkä. Jos lattialta löytyi piparin puolikas, hän kysyi, kenen se on. Jos ei kenenkään, hän söi sen. 192-senttinen hujoppi hänestä kasvoikin."

– Pauluksella oli nukkumaan mennessä tapana vähän murista ja maata kyttyrässä sängyssä. En tiedä liittyikö se siihen, että piti mennä nukkumaan. Luulen, että enemmän siihen, että väsynyttä pikkumiestä ei saanut silloin lähestyä. Sama oli aamulla! Ja useinhan Pauluksella oli nälkä. Jos lattialta löytyi piparin puolikas, hän kysyi, että kenen se on. Jos ei kenenkään, niin hän söi sen. Sellainen 192 senttiä pitkä hujoppi pojasta kasvoikin.

Aila Arajuuri sanoo, että Paulus on lempinimensä Paukun mukaisesti kentällä varsinainen räjähtävä "Paukku-poika" ja muuten todellinen hurmaava herrasmies.

– Käymme täällä kotitalossamme välillä tervehtimässä vanhaa urheilutoimittajaa Seppo Sadeojaa ja hänen vaimoaan Oilia. He ovat aina aivan pyörryksissä Pauluksen hymystä ja käytöksestä.

Jos allaoleva kuva ei näy, näet sen täältä. Kuvassa Pauluksen ja Ailan lisäksi Pauluksen äiti Sirja Arajuuri.

Uskovainen isoäiti iloitsee siitäkin, että Paulus on pelannut viime ajat Kyproksen liigan Pafoksessa.

Uuden testamentin Paavali vaikutti juuri Pafoksessa ja haluankin tulevaisuudessa kertoa Pauluksella lisää Paavalista.

Isoäiti toteaa, ettei olisi voinut kuvitella sukuun muita taiteilijoita kuin itsensä. Nyt on yksi jalkapallotaitelija ja myös tämän isoveli Niila, joka on muusikko, ja heidän sisarensa, näyttelijä Adeliina Arajuuri.

– Minulla on hieno suhde kaikkiin lapsenlapsiini, myös tyttäreni Aletan kahteen tyttäreen.

Aila Arajuuri

Syntynyt: 3.7.1935 Haminassa.

Ammatti: Näyttelijä. Hän näytteli eri teattereissa, mm. 31 vuotta Suomen Kansallisteatterissa.

Perhe: Leski, kaksi lasta, viisi lastenlasta.

Paulus Arajuuri

Syntynyt: 15.6.1988 Helsingissä.

Ammatti: Jalkapalloilija, joka pelaa Kyproksen liigan Pafoksessa ja Suomen maajoukkueessa.

Perhe: Seurustelee Salatut elämät -sarjasta tutun näyttelijän Johanna Puhakan kanssa.

Kommentoi »