Marie Kondo: ”Töissä siivoaminen antaa mahdollisuuden nähdä, miten työskentelet ja mistä pidät työssäsi” – Maailman lehdet
Puheenaiheet
Marie Kondo: ”Töissä siivoaminen antaa mahdollisuuden nähdä, miten työskentelet ja mistä pidät työssäsi” – Maailman lehdet
Maailman lehdet: Marie Kondo konmarittaa taas. Koiran juoksutusta Singaporen malliin. Etelä-Afrikka on pandemian hoidon edelläkävijä ja Amerikan z-sukupolvi poikkeuksellisen huono-onninen.
13.5.2020
 |
Apu

Yhdysvallat. Ihailtu ja inhottu Marie Kondo nousi maailmanmaineeseen self help -kirjoillaan, joissa neuvottiin luopumaan turhasta tavarasta.

Sittemmin ”konmarittaminen” on noussut miljardiluokan bisnekseksi ja somesisältötehtaaksi, jota Kondo pyörittää miehensä Takumi Kawaharan kanssa Hollywoodissa päämajaansa pitävän KonMariMedian kautta.

Fast Company (1.5.) on päässyt tapaamaan pariskuntaa, joka tapasi 21-vuotiaina opiskelijoina odottaessaan hissiä Tokiossa.

Ujoksi ja introvertiksi kuvailtu Marie Kondo vastaa kysymyksiin toimittajan mukaan lähes kuiskaten – ja tulkin välityksellä. Japanilainen Kondo osaa toki englantia, mutta ei mielestään tarpeeksi hyvin, jotta voisi hoitaa sillä haastattelut.

Kondo on laajentanut siivous- ja raivausajatteluaan työelämään. Huhtikuussa julkaistiin kirja Joy at Work: Organizing Your Professional Life. ”Työpaikkasi siivoaminen antaa sinulle mahdollisuuden nähdä, miten työskentelet ja mistä pidät työssäsi”, siinä opastetaan.

Karvakavereita

Singapore. Pets-lehden Singaporen painos mainostaa olevansa ”maan ainoa toimitettu lemmikkieläinlehti”. Kesänumerossa (huhti-heinäkuu) annetaan vinkkejä koiran kanssa juoksulenkkeilyyn ja esitellään vuoden 2019 suosituimmat kissarodut.

Kansihenkilönä on parlamentaarikko Tin Pei Ling, 36, joka oli vuonna 2011 Singaporen historian nuorin vaaliehdokas.

Luonnollisesti tärkeää osaa jutussa näyttelevät hänen koiransa, 4-vuotias Kee Hau ja 1,5-vuotias Kee Xuan. Lingin kotona asuu myös kaksi rescue-koiraa odottamassa loppuelämän kotia.

Pandemian edelläkävijä ja kirottu z-sukupolvi

Etelä-Afrikka toimi koronapandemiassa ripeämmin kuin moni Afrikan maa: presidentti Cyril Ramaphosa julisti poikkeustilan 23. maaliskuuta.

Talouslehti Finweek kiittelee huhtikuun numerossaan hallintoa tosiasioiden tunnustamisesta, mutta muistuttaa, että sulkutoimillakin on hintansa.

Isojen tuloerojen ja sosiaalisten ongelmien valtiosta arvellaan katoavan puoli miljoonaa työpaikkaa pienistä ja keskisuurista yrityksistä.

Lisähuolta tuovat kehno perusterveydenhuolto ja suuri riskiryhmä: lähes kahdeksan miljoonaa HIV-viruksen kantajaa.

Yhdysvallat. Newsweek International (8.5.) pohtii kansireportaasissaan niin sanotun z-sukupolven kehnoa onnea.

Lehti määrittelee nykyisten parikymppisten elämän niin, että he syntyivät 9/11-terrori-iskuihin, elivät lapsuutensa vuoden 2008 finanssikriisin varjossa ja kohtaavat nyt koronapandemian tuhot vaiheessa, jossa kaiken pitäisi olla mahdollista.

Neuvot ovat tuttuja: tärkeää on itsestä huolehtiminen, epävarmuuden sieto ja jatkuva kehittyminen, mutta toisaalta myös riman laskeminen. Kaikki ei voi olla täydellistä.

Kommentoi »