Vappu Pimiä ei anna lastensa pilata muiden ravintolaillallista: "Voi olla jollekin ikimuistoinen tapahtuma"
Puheenaiheet
Vappu Pimiä ei anna lastensa pilata muiden ravintolaillallista: "Voi olla jollekin ikimuistoinen tapahtuma"
Vappu Pimiän tyttärillä on äitinsä tavoin temperamenttia. Juontaja pitää kuitenkin huolen lastensa rajoista.

Parhaillaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa näkyvä Vappu Pimiä on paitsi kaikkien tuntema juontaja, myös yrittäjä ja äiti. Tyttäret Viola, 6, ja Selma, 3, ovat perineet äidiltään temperamenttisuuden. Vappu on avoimesti kertonut sosiaalisessa mediassa kantavansa lapsen vaikka kainalossa ulos ravintolasta, jos raivarit eivät varoitusten jälkeen lopu.

– Ajattelen sen niin, että illallinen saattaa olla jollekin ihmiselle ikimuistoinen tapahtuma. Totta kai se menee pilalle, jos lapsi huutaa koko illan. Ei siihen ole oikeutta. Mielestäni lapsien pitää olla tervetulleita ravintolaan, ja saa heistä ääntäkin lähteä. Mutta meidän Selma saa joskus sellaisen hepulin, että se kestää tunnin.

Takaisin tullaan vain, jos rauhoittuminen onnistuu.

– Etenkin Selma on välillä ihan mahdoton. Hänellä on voimakas uhmaikä ja temperamentti. Tekemistä riittää!

Siihen päälle tytär on tietysti varsin hurmaava.

– Hän on karismaattinen tyyppi, kuten Violakin.

Päivällinen pyhitetään perheelle

Omille tytöilleen Vappu pitää silti erilaista kuria kuin hänen lapsuudenkodissaan oli.

– Vaikka olen napakka vanhempi, lapseni eivät saa tukkapöllyä, kuten minä joskus lapsena. Silloin se oli normaalia, nykyään on hyvä että sellaista ei sallita.

Siitä perheessä pidetään kiinni, että joka ilta pyritään laittamaan ruokaa ja syömään yhdessä. Tapa on siirtynyt Vapun lapsuudenkodista.

– Sen ajan pyrin pyhittämään täysin läsnäololle. Silloin laitetaan puhelimet sivuun ja vaihdetaan kuulumiset sekä opetetaan tytöille malttia istua ruokapöydässä.

Haikea muutos

Esikoistytär Viola siirtyi syksyn alussa päiväkodista esikouluun. Kyyneleiltäkään ei vältytty.

– Se oli haikeaa, koska nyt tytöt eivät ole enää samassa paikassa hoidossa. Onneksi kaikki on mennyt hyvin, ja on tärkeää, että tytöt tutustuvat uusiin ihmisiin. Se lisää sosiaalisia taitoja. Vaikka Violan ryhmässä ei ollut ketään entuudestaan tuttua, hän totesi, että sitten saan uusia kavereita. Ja näinhän se menee, vaikka Viola on luonteeltaan enemmän jännittäjä.

Lue koko juttu Avusta 41/2018!

Kommentoi »