Yhdysvaltalainen sähköautonvalmistaja sai viimein rahoituksen - tuotanto käyntiin jo ensi vuonna
Autot ja liikenne
Yhdysvaltalainen sähköautonvalmistaja sai viimein rahoituksen - tuotanto käyntiin jo ensi vuonna
Yhdysvaltalainen Lucid Motors on viimein alkanut rakentaa sähköautotehdastaan Arizonaan. Lucid kärsi vuosia talousvaikeuksista, mutta nyt se on julkistanut havainnekuvat tehtaastaan, jonka rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa.
5.12.2019
 |
Tuulilasi

2017 Lucid ilmoitti luksusluokan täyssähköisen sedaninsa Lucid Airin tulevan maksamaan verrattain edulliset 60 000 dollaria eli noin 54 000 euroa. Autossa on 390 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella.

700 miljoonan dollarin hintaisen tehtaan rakentamisen piti alkaa jo 2017 ja Lucid Airin tuotannon 2018. Pääoman keräämisessä oli kuitenkin vaikeuksia, mutta viime vuoden lopussa Lucid sai Saudi-Arabiasta miljardin dollarin investoinnin, mikä mahdollisti tehtaan rakennustöiden aloittamisen nyt.

”Tulemme rakentamaan erittäin mielenkiintoisia sähköautoja. Ne suunnitellaan ja rakennetaan täysin Yhdysvalloissa. Olemme viimeinkin päässeet tavoitteeseemme ja olen ylpeä siitä”, sanoo Lucid Motorsin pääjohtaja Peter Rawlinson.

Lucid ilmoitti, että se tulee palkkaamaan vuoteen 2029 mennessä 4800 työntekijää. Tavoite on aloittaa auton tuotanto loppuvuodesta 2020.

1 kommentti