Volkswagen Group luopui Bugattista – tässä uusi omistaja
Autot ja liikenne
Volkswagen Group luopui Bugattista – tässä uusi omistaja
Financial Timesin mukaan kroatialainen superautoja valmistava Rimac Automobili on hankkinut 55 % omistusosuuden Bugattista. Loput 45 % omistaa edelleen VW Groupin Porsche.
8.7.2021
 |
Tuulilasi

”Rimac ja Bugatti ovat täydellinen pari, koska me molemmat pystymme tuomaan toisillemme jotakin uutta. Me olemme nuori, ketterä ja nopeasti etenevä yhtiö, jolla on ainutlaatuista sähköauto-osaamista. Bugattilla on puolestaan yli satavuotinen historia ja kenties kaikkein erityislaatuisin historiallinen perinne autoteollisuudessa”, kertoo Rimacin pääjohtaja Mate Rimac.

Rimac julkisti hiljattain uuden hyperautonsa Neveran, jossa on peräti 120 kWh akusto ja neljä sähkömoottoria. Tehoja on 1,4 megawattia eli 1914 hevosvoimaa. Nevera kiihtyy nollasta sataan uskomattomassa 1,85 sekunnissa ja sen huippunopeus on 415 km/h. Siitä tullee kaikkien aikojen nopein urheiluauto. Tuota titteliä on aiemmin pitänyt Bugatti Chiron.

Mate Rimac tulee johtamaan Bugatti-Rimacia, jonka päämaja on Kroatian Zagrebissa. Bugattin valmistus jatkuu edelleen Ranskan Molsheimissa.

Kommentoi »