Teslan Euroopan Gigafactory Saksaan
Autot ja liikenne
Teslan Euroopan Gigafactory Saksaan
Tesla aikoo tehdä Euroopan Gigafactory-tehtaansa Saksaan Berliinin lähistölle. Asian vahvisti pääjohtaja Elon Musk.
13.11.2019
 |
Tuulilasi

Tesla perustaa myös teknologia- ja suunnittelukeskuksen lähelle Berliinin lentokenttää. Musk antoi kommenttinsa Saksassa tilaisuudessa, missä mm. BMW:n 3-sarjan ja Audi A4:n piessyt Model 3 sai tunnustuspalkintonsa.

”Maailman parhaita autoja tehdään Saksassa. Saksalaiset eivät ole kovin kaukana perässä myöskään sähköautojen valmistuksessa”, Musk kommentoi.

Musk tarkensi suunnitelmaa twitterissä.

”Tehtaalla tullaan tekemään akkuja, voimalinjoja ja autoja. Ensimmäinen siellä valmistettava auto tulee olemaan Model Y crossover.”

Tehtaan rakentamista Saksaan pidetään yleisesti uhkana jo monin paikoin kituvalle Saksan autoteollisuudelle. Sähköautojen valmistajat ovat alkaneet hyppiä perinteisten autonvalmistajien nenillä, Teslan päätös on vahva viesti siitä, että kilpailu tulee kiristymään entisestään.

”Tehtaan rakentaminen Saksaan on looginen valinta. Siellä ovat kuitenkin monet globaalit luksusautojen valmistajat sekä markkinat. Maan talous on tällä hetkellä hyvin riippuvainen polttomoottoriautojen valmistamisesta, samaan aikaan maan hallitus on tekemässä isoja päästöjen vähentämisen linjauksia”, sanoo Morgan Stanleyn analyytikko Adam Jonas.

Saksalaiset autonvalmistajat ja liittokansleri Angela Merkelin hallitus teki hiljattain päätöksen lisätä sähköautotukia kiihdyttääkseen niiden myyntiä.

3 kommenttia