Teslan Elon Musk kuumana Saksan viranomaisille: ”Sääntöjä on pian niin paljon, ettette voi tehdä yhtään mitään”
Autot ja liikenne
Teslan Elon Musk kuumana Saksan viranomaisille: ”Sääntöjä on pian niin paljon, ettette voi tehdä yhtään mitään”
Teslan pääjohtaja Elon Musk ei ole lainkaan tyytyväinen siihen, että yhtiön Saksan Gigafactoryn avaamista joudutaan viivästyttämään loppuvuoteen. Alun perin tehdas piti avata 1.7.
20.5.2021
 |
Tuulilasi

Berliinin lähistölle avattavan tehdasalueen yhteyteen tulee myös akkutehdas, mutta lupaprosessi on kestänyt kovin kauan.

”En tiedä, koska ensimmäinen sähköauto rullaa ulos tämän tehtaan tuotantolinjalta. Voimme tehdä autoja vasta, kun kaikki komponentit ovat täällä. Näyttäisi siltä, että tehdas voisi avautua vuoden lopulla”, Musk sanoi Reutersille vieraillessaan Saksassa.

Paitsi isoista autonvalmistajista kuten Daimlerista, Volkswagenista ja BMW:stä, Saksa on tuttu myös monimutkaisista säädöksistä ja valtavasta byrokratiasta. Tämä ei suoraviivaista Muskia tyydytä.

”Oma mielipiteeni on, että mitä vähemmän byrokratiaa, sen parempi. Jonkinlainen aktiivinen prosessi pitäisi olla tiettyjen sääntöjen poistamiseksi. Nyt kaikki säädökset vain kasaantuvat valtaviksi nipuiksi, kohta erilaisia sääntöjä on niin paljon, ettette voi tehdä yhtään mitään”, Musk tuohtui.

16 kommenttia