Renkaidenvaihdon aika – muista nämä tärkeät faktat
Autot ja liikenne
Renkaidenvaihdon aika – muista nämä tärkeät faktat
Ajoturvallisuuden vuoksi autossa kannattaa olla laadukkaat talvirenkaat, jotka on testein todettu toimiviksi Pohjolan vaihtelevissa talvikeleissä.
25.10.2017
 |
Tuulilasi

Muista nämä tärkeät faktat, kun vaihdat autoosi talvirenkaat:

- Tarkista talvirenkaista niiden ikä, urasyvyys, pinnan ja nastojen kunto. 

- Aktiiviajossa olevien renkaiden käyttöikäsuositus on kuusi vuotta, ja renkaiden kokonaisiän maksimisuositus on 10 vuotta. Ajan myötä renkaiden kumiseos kovettuu, mikä vaikuttaa heikentävästi pitoon. 

- Hanki uudet talvirenkaat, jos urasyvyys on alle neljä millimetriä. Renkaita vaihdettaessa urasyvyyttä olisi hyvä olla jäljellä yli viisi millimetriä, jotta niissä olisi pitoa liukkaiden kelien alkaessa. 

- Urasyvyyden voi mitata kahden euron kolikolla renkaan pääurista. Jos hopeoitu reunus näkyy urasta, renkaan urasyvyys on alle neljä millimetriä. 

- Renkaiden sivupinnat ja urat kannattaa tarkistaa, ettei niissä ole hiushalkeamia. Nastojen suhteen kannattaa katsoa, ettei niitä puutu ja että ne ovat hyvin renkaassa kiinni. 

- Renkaiden ilmanpaine on hyvä tarkistaa noin kolmen viikon välein. Ilmanpainetta suositellaan talvioloissa nostettavan noin 0,2 baria (20 kPa) verrattuna kesärengaspaineisiin. 

- Huolehdi, että renkaat kuluvat tasaisesti. Vaihda renkaiden paikat ainakin kerran kauden aikana siten, että taka-akselin renkaat tulevat eteen ja etu-akselin renkaat taakse.

(Lähde: Nokian Renkaat)

Kommentoi »