Mielenkiintoinen huhu – palaako Lancia maailmanmarkkinoille?
Autot ja liikenne
Mielenkiintoinen huhu – palaako Lancia maailmanmarkkinoille?
Parhaiten nopeista ralliautoistaan 1970-1990-luvuilla tunnettu Lancia lopetti autojensa viemisen ulkomaille 2014. Sen jälkeen Lanciaa on myyty ainoastaan Italiassa. Nyt huhut kertovat uusista tuulista.
30.6.2021
 |
Tuulilasi

Automotive Informationin mukaan Lancia suunnittelee kolmen uuden automallin tekemistä ja jopa paluuta maailmanmarkkinoille. Fiat Chrysler Automobilesin ja Groupe PSA:n yhdistymisessä syntyneellä Stellantiksella on suunnitelmat Lancian elvyttämiseksi.

Stellantiksen pääjohtajan Carlos Tavaresin huhutaan haluavan tehdä Lancialle saman, minkä PSA Group teki Opelille hankkiessaan riutuvan brändin.

Lancia ehtikin jo lanseerata yhden uuden mallin, mutta se oli sähköinen skootteri. Autojakin on silti tulossa; ensimmäisenä suunnitelmissa on sivuston mukaan Opel Corsa-e:n ja Peugeot e-208:n kaltainen samalle eCMP-alustalle tehtävä kompakti täyssähköauto. Se julkistettaisiin Lancian uutena alkuna ensi vuonna.

Seuraavana vuorossa olisi täyssähköinen crossover vuosien 2025-2026 tienoilla. Vuotta myöhemmin tulisi viisiovinen sedan, hiukan Audi A3:n kaltainen.

Suunnitelmien toteutuminen riippuu vielä monesta yksityiskohdasta, mutta positiivista on, että nyt Lancialla on suunnitelma. Ehkä jonakin päivänä Lancian mahantuonti jatkuu vuosien tauon jälkeen myös Suomessa.

(Kuva: Lancia)

1 kommentti