Kommentti: Mudassa paarustaminen catwalkilla kuvastaa suomalaista mielenmaisemaa – ja siksi rakastamme sitä
Puheenaiheet
Kommentti: Mudassa paarustaminen catwalkilla kuvastaa suomalaista mielenmaisemaa – ja siksi rakastamme sitä
Muotimaailman kummajaisen tämän hetken isoin hitti osuu suomalaiseen mielenmaisemaan. Salamavalot osuvat julkkisnimiin, mutta sydämet sykkivät Minttu Vesalalle, kirjoittaa tuottaja Kati Lahtinen.
7.10.2022
 |
Apu

Joko näit Sen Kävelyn?

Sen, jossa tiukasti eteenpäin katsova pitkänhuiskea hahmo tarpoo läpi karun marsmaisen maiseman. Loska lentää. Askelissa asuu päättäväisyys, sisu, luja tahto. Tästä mennään, eikä meinata!

Suomalaisen Minttu Vesalan kävely espanjalaisen muotitalo Balenciagan kesä 23 -näytöksessä on vakuuttanut muotimaailman ja somen sekä iskenyt suomalaisten naisten tajuntaan lekan lailla. Just kuin minä! Tuota se on! Tuolta se tuntuu!

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Jo itse muotinäytös on jättimäinen ilmiö. Balenciaga on alallaan kummajainen, oman tiensä kulkija. Sen sanotaan kirjoittavan muodin sääntöjä uusiksi, pääsuunnittelija Demna Gvasaliaan liitetään termit populisti ja provosoija. Vaatteet ovat monen silmiin jopa muotimittapuulla kummia ja näytösten tunnelma uhkaava, painajaismainen.

Erikoisuudella on vetovoimansa. Suomessakin Balenciaga on yksi nuorten halutuimmista luksusbrändeistä. Näytöksissä, sekä yleisössä että malleina, on julkkismaailman isoja nimiä: Kim Kardashian, Paris Hilton, Nicole Kidman.

Salamavalot ovat osuneet heihin, mutta sydämet sykkivät nyt Minttu Vesalalle.

Vesala varasti show'n, räjäytti TikTokin. Asenne ja askel, joka ei kysy lupaa.

Lyhyttä kävelyklippiä vartin muotinäytöksestä jakavat somevaikuttajat, suomalainen marketvaatteita ostava kansa ja jopa viranomainen – somesta kotinsa löytänyt Verohallinto lähti sekin viraaliin mukaan.

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Saatteet videolle ovat riemastuttavia:

Jokainen suomalainen talvella matkalla töihin.

Minä maanantaiaamuna.

Tältä näyttää isosisko, joka lähtee ratkomaan ongelmaa, kun muut ei vaan osaa.

TikTok -videota on katsottu 26 miljoonaa kertaa, Instagramissa muotitalolla on 14 miljoonaa seuraajaa. Tilillä ei muuten tällä hetkellä ole mitään muotiin viittaavaakaan, vaan kannanotto naisten oikeuksiin iranilaisen Mahsa Aminin muistoksi. Balenciagan ansio ei ehkä ole vain shokeeraamisessa.

Vesalan raivokkaan päättäväisessä paahtamisessa rapaisella catwalkilla on jotain tuttua. Vaakasuorassa satavaa märkää ja viimaa, pulkka ei luista. Saappaan varsi ei riitä ja rattaat jumittavat loskapaakkuihin. Hiki päässä hiostavissa vaatteissa tempomista, eikä kerralla tule valmista tästäkään. Itse pitää kaikki tehdä!

Ei ihme, että samastuttaa.

Muotinäytöksen mutatarvonta on kuin suomalaisen naisen mielenmaisema ja Vesalan signature walk jokaisen rospuutossa paarustavan voimakävely.

1 kommentti