Katso kuvat - tässä on maailman kallein uusi auto
Autot ja liikenne
Katso kuvat - tässä on maailman kallein uusi auto
Bugatti on paljastanut Genevessä historiansa kalleimman auton. Hiilikuiturunkoisen La Voiture Noiren sanotaan olevan jopa maailman kallein uusi auto.
8.3.2019
 |
Tuulilasi

Se on saanut inspiraationsa 1930-luvun Type 57 SC Atlanticista, jonka suunnitteli Bugattin perustajan Ettore Bugattin poika Jean Bugatti. Atlantic coupeta valmistettiin neljä kappaletta, La Voiture Noirea ainoastaan yksi. Atlanticeista kolme on muuten edelleen olemassa, vielä 81 vuotta niiden valmistamisen jälkeen.

Bugatti Type 57 SC Atlantic

Autosta ei julkistettu yhtään kuvaa sen sisätiloista, mutta Bugattin mukaan autosta löytyy luksuslimusiinin miellyttävyys. Nimettömänä pysyttelevä keräilijä osti auton 11 miljoonalla eurolla, eikä tähän hintaan sisälly vielä veroja. Vertailun vuoksi esimerkiksi Bugatti Chiron maksaa noin 2,4 miljoonaa euroa.

Autossa on 8,0-litrainen neloisturbo, W16 kehittää muikeat 1500 hv ja vääntöä löytyy 1600 Nm. Vaikka moottori on sama kuin Chironissa ja Chiron Sportissa, erotuksena niihin tästä autosta löytyy peräti kuusi pakoputkea.

Bugatti ei ole paljastanut La Voiture Noiren suorituskykylukemia, mutta koska autoa kuvaillaan luksusautoksi, sen huippunopeus lienee alhaisempi kuin Chironin 420 km/h.

CarAdvicen mukaan sen kiihtyvyys nollasta sataan olisi kuitenkin sama eli 2,4 sekuntia.

1 kommentti