Katso kuva: Fiskeriltä vahva kilpailija Teslan Model Y:lle
Autot ja liikenne
Katso kuva: Fiskeriltä vahva kilpailija Teslan Model Y:lle
Yhdysvaltalainen sähköautojen valmistaja Fisker on julkistanut kuvan täyssähköisestä crossoverista, joka menee tuotantoon vuonna 2021. Autosta on kaavailtu kilpailijaa Teslan Model Y:lle.
19.3.2019
 |
Tuulilasi

Fiskeriltä on tulossa tämän auton lisäksi myös kaksi muuta verrattain edullista sähköautoa. Nyt ”tiisattu” auto on melko futuristisen ja muskulaarisen näköinen. Auton etusäleikkö on huomiota herättävän alhaalla. Keulalla heti konepellin kannen alla on tutkajärjestelmän lasiluukku.

Fisker SUV

Autossa on 80kWh akusto, yhdellä latauksella pitäisi pystyä ajamaan noin 480 kilometriä. Malliston kärkipään autoissa on neliveto ja 22-tuumaiset vanteet. Molemmille akseleille on oma sähkömoottorinsa.

Fiskerin mukaan autossa on iso näyttö ja kaikkein tuoreinta turvatekniikkaa, sisätilojen materiaalit ovat korkealuokkaisia. Autossa on myös pidennetty avattava lasikatto, joka antaa Fiskerin mukaan avoauton tunnelmaa tinkimättä auton turvarakenteista.

Fisker aikoo esitellä vielä tänä vuonna auton prototyypin. Sillä ei ole vielä nimeä, mutta perusmallin hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa noin 40 000 dollaria eli noin 35 000 euroa. Tämä tarkoittaa, että auto on ainakin hinnaltaan kilpailukykyinen Teslan ensi vuonna tuotantoon menevän Model Y:n kanssa, jonka hinnaksi tulee 39 000 dollaria.

Tesla Model Y

Fisker on nyt päättänyt keskittyä massatuotantoautoihin, joten se ilmoitti viivästyttävänsä hiljattain julkistamansa EMotionin tuotantoa.

Fisker EMotion

Tämän Fiskerin pienen valmistuserän lippulaivasedanin oli tarkoitus mennä tuotantoon tänä vuonna.

6 kommenttia