Ferrarin kova tuloskunto jatkui - V-kasit veturina
Autot ja liikenne
Ferrarin kova tuloskunto jatkui - V-kasit veturina
Ferrarin kolmannen vusoineljänneksen tulos parani 4,7 prosenttia. Sitä vauhditti yhtiön mukaan etenkin V8-autojen vahva myynti eri markkina-alueilla.
5.11.2018
 |
Tuulilasi

Voitto ennen veroja ja poistoja nousi 278 miljoonaan euroon. Neljänneksen myyntiodotus oli 845 miljoonaa, tulos 838 miljoonaa euroa.

V-kasit etunenässä Ferrari Portofino nostivat myyntiään 11 %, V12-mallit 812 Superfastin johdolla 7,9 %.

Ferrari on takonut ennätystuloksia, kun se on valmistanut malleistaan erikoisversioita ja luonut asiakkailleen kustomointiohjelman.

Sijoittajat odottavat Ferrarin kasvun jatkuvan edelleen. Kasvun laittoi alulle edesmennyt pääjohtaja Sergio Marchionne, jonka aikakaudella vuodesta 2015 Ferrari on pystynyt tuplaamaan arvonsa.

”Ferrarin vuoden tulosennuste on muuttumaton eli 1,1 miljardia, näin ollen sen ei tarvitse enää parantaa viimeisellä neljänneksellä päästäkseen ennusteeseen”, sanoo Evercore ISI:n analyytikko George Galliers.

Kolmas vuosineljännes toi voittoa uuden pääjohtajan Louis Camillerin alaisuudessa, hän tuli Marchionnen tilalle heinäkuussa. Nopea muutos aiheutti hieman huolta osakkeenomistajissa, Marchionnen oli määrä jatkaa pääjohtajana vuoteen 2021 saakka. Camilleri esitteli kuitenkin suunnitelmansa syyskuussa, mikä ilahdutti sijoittajia; hän lupasi kaikkiaan 15 uutta mallia mukaan lukien SUV:n sekä erikoisversioita vuoteen 2022 mennessä. Tuotto-odotukseksi Camilleri oli laskenut 1,8 - 2 miljardia euroa eli se tulisi lähes tuplaantumaan.

Kommentoi »