BMW aloitti vetyautojen testauksen: ”Mielenkiintoinen vaihtoehto sähköautoille”
Autot ja liikenne
BMW aloitti vetyautojen testauksen: ”Mielenkiintoinen vaihtoehto sähköautoille”
BMW Group on aloittanut polttokennoteknologiaan pohjaavien vetyautojensa testaamisen Saksassa. BMW i Hydrogen Next -prototyyppiautojen testeissä pyritään saamaan informaatioita autojen luotettavuudesta, turvallisuudesta ja tehokkuudesta.
18.6.2021
 |
Tuulilasi

BMW:n mukaan vetyautot voisivat olla pitkällä tähtäimellä hyvin varteenotettava vaihtoehto polttomoottoriautoille, hybrideille ja sähköautoille.

”Nämä ovat hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto sähköautoille, etenkin ihmisille, jotka ajavat pitkiä matkoja, eikä heillä ole mahdollisuutta ladata autojaan säännöllisesti. Toiveissamme on, että nämä testit tulevat johtamaan polttokennoautojen tuotantoon ensi vuonna”, BMW tiedotti.

Jokainen autonvalmistaja on tunnustanut vetyautojen edut, mutta niiden kehitystä ja tuotantoa ovat hidastaneet isot valmistuskustannukset ja vedyn puutteellinen tankkausinfra. Vetyauton tankin täyttää samassa ajassa kuin bensiiniauton tankin. ”Päästöinä” pakoputkista tulee ainoastaan vettä.

Toyota, Hyundai ja Honda ovat polttokennoteknologian kärkibrändejä, niillä on jo omat vetyautonsa myynnissä. Hiljattain myös Jaguar Land Rover kertoi työstävänsä omaa vetyauton prototyyppiään.

Raskaalle liikenteelle vety koetaan erinomaiseksi vaihtoehdoksi, mutta henkilöautojen kohdalla moni autonvalmistaja vielä epäilee kaupallisen potentiaalin löytymistä.

13 kommenttia