Maxus Euniq 6 – Kiinalainen sähkömaasturi sille, joka haluaa tilaa mutta ei ole turhan tarkka viimeistelystä
Koeajo
Maxus Euniq 6 – Kiinalainen sähkömaasturi sille, joka haluaa tilaa mutta ei ole turhan tarkka viimeistelystä
Kiinalaista sähkömaasturia myydään hinnalla, koolla ja varustelutasolla. Tilat ovatkin erinomaiset, mutta varusteiden viimeistely ei ole mennyt ihan maaliin.
2.1.2023
 |
Tuulilasi

Jos koko ratkaisee, on Maxus Euniq 6 Grand SUV todella vahvoilla, sillä tilaa autosta löytyy. Kuljettajalle tilat ovat luonnollisesti hyvät, mutta myös takapenkillä riittää tilaa temmeltää. Vaikka edessä istuisi susijengiläinen, taakse jää vielä aikuiselle oikein hyvät tilat. Penkit ovat nahkaa ja edessä sähkösäätöiset, mutta jos haetaan premium-tuntua, niin mukavuuspuolen olisi voinut viedä hiukan pidemmälle.

Kuljettajan tilat ovat hyvät ja ajoasennon saa kelvolliseksi. Sähkösäädöistä huolimatta penkissä on toivomisen varaa.
Takamatkustajien kelpaa, sillä tilaa on. Penkit eivät tosin ole järin mukavat.

Valmistajan mukaan tavaratila on 754 litraa. Vaikka penkkejä ei kaataisi, sinne mahtuvat omat ja parin kaverinkin tavarat. Ja jos tilan tarve vielä kasvaa, niin sitähän järjestyy. Tavaratila on rakennettu kahden välipohjan avulla kolmiosaiseksi, eikä kyseessä ole pieni luukku vaan suhteellisen suuri tila, joten tilalupauksessa Maxus suoriutuu täyden kympin arvoisesti.

täyssähköauton Akuston koko on 70 kilowattituntia ja käytännössä autolla ajaa noin 350 kilometriä. Normaaliajotilalla ajettaessa kulutus on hiukan päälle 20 kWh/ 100 km, mutta tilanne muuttuu radikaalisti, kun lähdetään moottoritielle. Kesänopeusrajoituksilla ajettaessa kulutus nousee lähemmäksi 30 kilowattituntia sataa kilometriä kohden, joten pidempi siivu moottoritietä vaati latauspisteellä käynnin.

Euniq 6 ottaa pikalatausta vastaan 60 kW:n teholla, joten 30 prosentista 80 prosenttiin aikaa kuluu optimioloissa reilut puoli tuntia. Kotilatauksessa akuston saa helposti täyteen yön aikana. Puoli-ilmaisella pörssisähköllä totta kai...

Maxuksen tietoviihdejärjestelmä on hankala käyttää, eikä radio näytä asemien nimiä. Siinä ei myöskään ole RDS-järjestelmää, joten kanavia pitää hakea koko ajan.
Tavaratila on todella suuri ja se on jaettu kolmeen kerrokseen. Takaluukun avausnappi on sijoitettu jännästi takalasin pyyhkijän alle.

Ikävä puute tässä täyssähköautossa on se, että latauksen etäkäyttöä, akuston esilämmitystä ja latauksen säätötasoa ei ole ollenkaan.

Auton Ajettavuus ei tee vaikutusta. Maxus kulkee tasaisesti, mutta ohjaus on hivenen tunnoton, mikä tekee ajamisesta – varsinkin aluksi – työläämpää. Alusta toimii varsin hyvin, mutta terävissä pateissa, kuten suojatien korokkeissa, isku on kova. Kääntösäde on melkoinen, joten ahtaissa tiloissa ison auton operoiminen on hankalaa. Kattava kamerajärjestelmä antaa kuitenkin näissä oloissa kuljettajalle hyvän tuen.

Mitä varustelutasoon ja sen valintaan tulee, Maxus on tehnyt asiat helpoksi. 51 900 euron hintaan sisältyvät kaikki tarjolla olevat varusteet. Ainoat lisäelementit ovat 930 euron metalliväri ja 32 A:n -latauskaapeli, jolla on hintaa 310 €.

Varustetasoon kuuluvat muun muassa peruutuskamera, panoraamakatto, mukautuva vakionopeuden säädin, langaton puhelimen lataus, kaistavahti, automaattinen hätäjarrujärjestelmä, pysäköintitutkat ja LED-valot.

Varusteita siis riittää, mutta toivomisen varaa jää kuitenkin – esimerkiksi mukautuva vakionopeuden säädin ei ole riittävän täsmällinen. Ohituskaistalla ajettaessa se nappasi hyvin usein ohitettavan auton nopeuden ja jarrutti sen mukaan. Tämä johti siihen, että pidemmällä moottoritieajolla tätä toimintoa ei oikein voinut käyttää.

Maxus Euniq 6 Grand SUV

  • Moottori Sähkömoottori
  • Teho/vääntö 130 kW (177 hv) / 310 Nm
  • Voimansiirto Etuveto
  • 0−100 km/h 9,7 s
  • Huippunopeus 160 km/h
  • Yhd.eu-kulutus Ei kerrota
  • Akkukapasiteetti 70 kWh
  • Toimintamatka (wltp) 345 km
  • Lataus CCS 60 kW / AC 7,2 kW
  • Mitat Pituus 4 735 mm, leveys 1 860 mm, korkeus 1 735 mm, akseliväli 2 760 mm, tavaratila 754 l
  • Omamassa 1885 kg
  • Plussaa Hyvät tilat, Hyvä varustelutaso
  • Miinusta Jousitus, Adaptiivivakkarin toiminta, Tietoviihdejärjestelmän kökköys
  • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein: 51 900 €, Mallisto alkaen: 51 900 €

Kenelle?

Jos kiikarissa on tilava auto, jonka käyttövoimana on sähkö, niin Euniq 6 on varteenotettava vaihtoehto. Varustelutaso on hyvä, mutta viimeistely ei kaikissa varusteissa ole huippuluokkaa.

2 kommenttia