Tallinnan pikaopas: vaeltele antiikkitorilla, syö viidakkoravintolassa ja nuku urbaanissa hostellissa
Matkailu
Tallinnan pikaopas: vaeltele antiikkitorilla, syö viidakkoravintolassa ja nuku urbaanissa hostellissa
Etsimme Tallinnan parhaat ravintolat, kahvilat, shoppailupaikat, nähtävyydet, baarit ja hotellit.
30.9.2018
 |
Mondo

KOE

Balti Jaama -tori

Päärautatieaseman vieressä sijaitseva tori koki viime vuonna muodonmuutoksen. Nuhjuisesta neuvostohenkisestä kauppapaikasta kuoriutui katettu kauppahalli, josta saa lähes mitä vain. Yläkerta on omistettu antiikki-, vintage- ja käsityökaupoille. Alakerrasta löytyvät vihannes-, luomu-, kala- ja lihatorit sekä katuruokakojuja joka lähtöön. Maista vaikka uzbekistanilaista samsa-piirasta.

Kopli 1, astri.ee/bjt

Maarjamäen linna

1800-luvulla rakennettuun linnaan avattiin keväällä uusi historiallinen museo ja linnan talleihin erinomainen elokuvamuseo. Molemmat on toteutettu tyylikkäästi ja hauskasti, ja lapsetkin viihtyvät täällä. Takapihalla voi kummastella kommunismin ajan suurmiesten patsaita.

Pirita tee 56, ajaloomuuseum.ee

KGB:n pidätyssellit

Hienolla jugendtalolla vanhassakaupungissa on synkkä historia. Sen kellarissa kuulusteltiin ja kidutettiin 1940-luvulla lukuisia virolaisia poliitikoista kirjailijoihin ja jopa tavallisiin koululaisiin. Syyksi riitti epäilys neuvostovastaisuudesta. Monet lähetettiin Siperiaan työleireille. Pahamaineinen paikka aukesi yleisölle ensimmäistä kertaa viime vuonna.

Pagari 1, vabamu.ee

Parrot on viidakkoteemainen ravintola.

HERKUTTELE

Kaja Pizza Köök

Tallinnan paras pitseria löytyy rauhallisesta Pelgulinnan puutalokaupunginosasta. Pikkuruisen ravintolan pitsat paistetaan lähes 500-asteisessa uunissa, ja makuelämys on niin lähellä aitoa napolilaista pitsaa kuin Napolin ulkopuolella on mahdollista. Ravintola sulkee ovensa kun taikina loppuu, joten paikalle kannattaa mennä ajoissa.

Õle 33, kajapizza.ee

Parrot Minibar

Amazonin sademetsästä inspiraationsa saanut viidakkoteemainen ravintola on noussut vuodessa yhdeksi Tallinnan puhutuimmista ruokapaikoista. Herkullisissa annoksissa yhdistyvät Euroopan ja Etelä-Amerikan maut, ja kekseliäät cocktailit kruunaavat illan.

Ore

Ore on saanut Tallinnan ravintolapiirit kohisemaan. Keittiöpäällikkö Silver Saan luotsaamaa paikkaa voisi kuvailla skandinaaviseksi aasialaisin maustein. Erityisesti laadukkaat kasvisruuat tekevät vaikutuksen: alkuruuaksi voi tilata esimerkiksi ilmakuivatun punajuuritartarin (9 e) ja pääruuaksi paahdettua selleriä rapean tattarin, sabayon­kastikkeen, selleriliemen ja päärynän kera (16 e).

Olevimägi 9, bocca.ee

Kaja Pizza Köök on Tallinnan paras pitseria.

KAHVITTELE

Bekker

Pieni kahvila-konditoria, jossa aamukahvin voi hörpätä hauskasti ikkunalaudalla istuen. Herkuttele esimerkiksi paikan suositulla mustikka-laventelituulihatulla (2,50 e). Kahvittelun jälkeen voi käydä tutustumassa parin raitiovaunupysäkin päässä sijaitsevaan Koplin kaupunginosaan, jonka ennustetaan kehittyvän uudeksi trendialueeksi.

Kopli 27, bakery.ee

Kursiiv

Kalamajaan kesällä avautunut Kursiiv on paitsi tyylikäs pikku­kahvila myös kansainvälistä tunne­maa huokuva aikakauslehtikauppa. Virolaisten lehtien lisäksi myynnissä on englanninkielistä luettavaa Monoclesta Wireen ja The New Yorkeriin. Latten (2,50 e) kanssa voi syödä vaikka rapean matchakeksin ( 1,50 e).

Ökut

Sympaattinen smoothie- ja mehubaari Kalamajassa tarjoilee terveysvaikutteisten hedelmä- ja vihannesjuomien (3–3,40 e) lisäksi laadukasta kahvia (1,50–2,30 e) sekä lämpimiä voileipiä eri täytteillä (3,20 e).

SHOPPAILE

Tallinn Design House

Virolaisen muotoilun showroom ja myymälä on kurkistusikkuna maan tunnetuimpien suunnittelijoiden tuotteisiin. Valikoima vaihtelee, mutta täältä voi löytää esimerkiksi Tanel Veenren koruja, Ivo Nikkolon mekkoja sekä Karlin puisia silmälasikehyksiä.

Rotermanni 14, tallinndesignhouse.com

Kopli Couture

Vanhassa tehtaassa sijaitsevassa vintagekaupassa on laaja valikoima muotia 60-luvun hippimekoista 90-luvun grunge­henkisiin farkkupaitoihin. Shoppailun lomassa voi syödä lounaan samassa tilassa sijaitsevassa ravintola Koplissa.

Tap Tap

Olutfanin unelmakaupassa on myynnissä hyllymetreittäin erikoisoluita sekä Virosta että muualta maailmasta. Hanasta voi maistella kuutta eri olutta, ja niiden kyytipojaksi voi syödä hot dogin olutsinapilla.

Rotermanni 2 Salkeri käik, taptap.ee

Tap Tapissa voi nauttia oluita ja herkutella hodareilla.

JUHLI

Naganaga

Viihtyisä illanviettopaikka avautui syksyllä 2017. Tiiliseinät, kynttilät ja samettiverhot luovat lämpimän ja kodikkaan tunnelman. Paikan erikoisuus ovat bocadillo-tyyliset voileivät. Juomapuolella etenkin pienpanimo-oluissa riittää valinnanvaraa. Naganagassa järjestetään myös livekeikkoja ja stand up -iltoja.

Sveta

Tallinnan trendikäs taideväki kokoontuu iltaisin Sveta-baariin kuuntelemaan keikkoja, tanssimaan konemusiikin tahtiin ja nauttimaan edullisista drinkeistä sekä rennosta tunnelmasta. Tila toimii päivisin vintageliikkeenä, ja siellä järjestetään myös taidenäyttelyitä ja levykirpputoreja.

Telliskivi 62, sveta.ee

Whisper Sister

Salakapakka, joka on kuin sukellus 1920-luvun New Yorkiin. Paikka on piilotettu huolellisesti: kyltin sijaan kadulla on pieni kultainen laatta. Siihen on kaiverrettu osa puhelinnumerosta, johon pitää soittaa päästäkseen sisään. Vinkki: numero löytyy kokonaisuudessaan helposti netistä. Etsiminen kannattaa, sillä täältä saa Tallinnan parhaat cocktailit.

NUKU

Welcome Hostel

Urbaani hostelli, jonka tiiliseinillä roikkuu nykytaidetta. Täältä voi varata joko yksittäisen vuodepaikan tai 2–10 hengen huoneen. Wc:t ja suihkut ovat yhteisissä tiloissa. Paikka sopii parhaiten budjettimatkailijalle, jolle majoituksen edullinen hinta on huoneen tasoa tärkeämpää.

Vuodepaikka alkaen 15 e, 2 hh alkaen 47 e. Rotermanni 12, welcomehostel.ee

Centennial Hotel

Uusi neljän tähden hotelli kymmenen minuutin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista houkuttelee kävijöitä valoisilla, moderneilla huoneilla ja Viro 100 -teemalla. Hotellin ravintola on nimeltään 100 ja se tarjoilee makuja Viron sadan viime vuoden varrelta. Maan historia näkyy myös hotellin seinillä roikkuvissa taideteoksissa.

2 hh alkaen 77 e. Endla 15, centennialhoteltallinn.com

Metropol Spa

Hiljattain avautunut hotelli sijaitsee trendikkäässä Rotermannin korttelissa keskustan ja satama-alueen välissä. Asiakkailla on maksuton pääsy hotellin kylpylään, jossa kävijää odottavat neljä saunaa, neljä poreammetta, uima-allas ja baari. Kylpylästä voi varata myös erilaisia kauneus- ja vartalohoitoja.

2 hh alkaen 117 e. Roseni 9, metropol.ee

Kommentoi »