Mondo testasi: tällainen on Kuopion klassikkohotellin rocksviitti
Elämysmajoitukset
Mondo testasi: tällainen on Kuopion klassikkohotellin rocksviitti
Kuopiosta löytyy nyt yksi Suomen mieleenpainuvimmista hotellihuoneista.

Kuopion tunnetuimpiin majapaikkoihin lukeutuva Original Sokos Hotel Puijonsarvi uudistui alkukesästä 2023. Tällä kertaa remontoitiin 1980-luvun uudisosa, jonne tehtiin samalla yksi Suomen erikoisimmista hotellihuoneista: Rock Suite eli rocksviitti.

Embed testi

Iframe testi

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Swirl page element

Teema näkyy monissa yksityiskohdissa. Näyttävin elementti on makuuhuoneen päätyseinä, jossa on lattiasta kattoon nousevat hohtavat valokiskot. Vieressä lukee isoin kirjaimin ”Kuopio rock city”, ja sängyn jalkopäässä on lasivitriini, jonka sisällä lepää Turmion kätilöt -heviyhtyeen basso.

Sisustus tarjoaa monenlaisia erikoisuuksia, kuten banaanin muotoisen pöytälampun.

Huoneiston värimaailma on voimakas: on mustaa nahkaa, punaiset verhot ja kullansävyisiä detaljeja. Seinillä roikkuu kehystettyjä keikkakuvia. Naulakossa on kultainen takki, joka päällä voi ottaa itsestään selfieitä. Yllättävä yksityiskohta on wc-pönttö, joka on kuin light-versio japanilaisista wc-istuimista. Sitä ohjataan seinäpaneelista, josta löytyy toimintoja kannen nostosta hajunpoistoon.

Sviitin valaistuksen väriä voi muuttaa. Hurjimmillaan se on voimakkaan punainen.

Joskus hotellien sviitit ovat valtavia huoneistoja, mutta 41 neliömetrin kokoinen rockhuone tuntuu varsin kompaktilta. Makuuhuoneen lisäksi tähän tilaan on saatu mahtumaan pieni olohuone, wc sekä kylpyhuone omalla saunalla.

Yö rocksviitissä maksaa ajankohdasta riippuen noin 300–400 euroa kahdelta hengeltä. Ennen kaikkea se on hauska yhden yön elämys, jota voi suositella rocktyylistä viehtyneille tai kotimaan elämyslomaa kaipaaville.

Remontoidun hotellin tyyli on muilta osin hillitty, ja rocksviitin kaltaista revittelyä löytyy lähinnä yhdestä kokoushuoneesta, jossa on koristeena vanhoja äänentoistolaitteita ja keikkajulisteita. Yleisissä tiloissa kannattaa bongailla paikallisen taiteilijapariskunnan Jaana Partasen ja Heikki Lamusuon taideteoksia, joiden inspiraationa ovat toimineet Kuopio tanssii ja soi -tapahtumassa nähdyt tanssiesitykset. Interaktiiviset teokset reagoivat käytävällä kävelevien ihmisten liikkeisiin, ja niitä löytyy joka kerroksesta.

Rocksviitin oma sauna on erityisen mukava lisä hemmottelua kaipaavalle matkailijalle, mutta voi olla että sitä ei tule lämmitettyä. Kuopion toinen maininnan arvoinen uutuus on nimittäin huhtikuun lopussa avattu Saunaravintola Luoto, joka sijaitsee suositun matkustajasataman kupeessa.

Luodossa saunotaan yhteissaunoissa, uimapuvut päällä.

Moderni elämyskeskus tuo mieleen muun muassa Helsingin Löylyn. On iso ravintola, baari ja kaksi yhteissaunaa, joissa saunotaan uima-asut päällä. Ikkunoista on hieno maisema Kallaveden selälle ja omalta laiturilta pääsee uimaan järveen. Vastaanotosta voi vielä ostaa saunajuomia.

Kuopiossa toimi jo tätä ennen saunaravintola Saana. Nähtäväksi jää, mahtuuko kaupunkiin kaksi samanlaista paikkaa. Matkailijan kannalta Luodon valtti on sijainti keskustassa: Saanaan on kaupungin ytimestä matkaa noin kolme kilometriä.

Luoto on markkinoinut uintimahdollisuutta järvessä "maailman suurimpana infinity poolina".
Kommentoi »