Ovatko unet rinnakkaistodellisuus vai ainoastaan aivojen satunnaishälyä? – Tietokirjauutuus yöllisestä elämästämme
Puheenaiheet
Ovatko unet rinnakkaistodellisuus vai ainoastaan aivojen satunnaishälyä? – Tietokirjauutuus yöllisestä elämästämme
Miksi näemme toistuvia painajaisia ja harjoittelemmeko unissa tosielämän uhkatilanteita varten? Minne unet katoavat? Näihin kaikkiin kysymyksiin antaa vastauksen tietokirja Yöllinen elämämme.
27.1.2020
 |
Apu

Toimittaja Anna Tommolan tietokirja Yöllinen elämämmeMiksi näemme unia (Atena 2020) on hyvin kirjoitettu, monipuolinen kirja unennäön mysteeristä.

Tommola pohtii unia, unenäkemisen tarkoitusta, painajaisia ja jopa uneen liitettyjä yliluonnollisiakin tulkintoja aina uusimmasta aivotutkimuksesta psykologian viimeisimpiin teorioihin. Kirjailija kokoaa yhteen kaiken sen, mitä tiede unennäöstä tietää.

Unet ovat kaikkia ihmisiä koskettava yleismaailmallinen ilmiö, mutta eläimetkin uneksivat. Ovatko unet vain aivojen satunnaishälyä vai rinnakkaistodellisuus?

Tiesitkö?

Jo 3000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua muinaiset mesopotamialaiset totesivat, että jos ihminen ei aamulla pysty muistamaan näkemäänsä unta, se johtuu siitä, että hänen ”henkilökohtainen jumalansa” on vihainen.

Tervetuloa nykyaikaan – Löydä suosikkisi

Storytel-palvelu palkitsee ensimmäistä kertaa vuoden parhaat äänikirjat ja niiden lukijat maaliskuussa. Palkintoja jaetaan neljässä sarjassa, ja lukijat äänestivät sarjojen finalistit loppuvuodesta.

Kaunokirjallisuussarjan finalisteja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija ja Anni Saastamoisen Sirkka.

Jännitys ja dekkarit -sarjasta ehdolla on  muun muassa Christina Larssonin Viides Mooseksen kirja ja Max Seeckin Uskollinen lukija, tietokirjoissa Suvi Auvisen Lihan loppu sekä Jessikka Aron Putinin trollit.

Kommentoi »