Kotimaan ihanat ravintolat
Matkailu
Kotimaan ihanat ravintolat
Ravintoloihin ja ruokaan erikoistunut Mondon toimitussihteeri Valtteri Väkevä valitsi seitsemän ravintolaa ja baaria, joita ei kannata jättää väliin, jos haluat syödä ja juoda hyvin kotimaanreissulla.
Ägräs-tislaamon taproomissa Fiskarsissa on teollista tunnelmaa.

Ägräs Taproom ja Kyrön Matkailun Edistämiskeskus

Suomalaiset ginit, viskit ja akvaviitit ovat keränneet ylistystä ja kansainvälisiä palkintoja. Niitä kannattaa maistella tislaamoiden omissa baareissa, kuten Fiskarsin ruukkikylässä toimivan, villiyrteillä tuotteitaan maustavan Ägräs Distilleryn taproomissa. Betonia, terästä ja lastulevyseinää yhdistelevä tila on pala Berliiniä ruukkimiljöön idyllissä. Napue-ginistään tunnettu Kyrö Distillery taas pyörittää tunnelmallista Kyrön Matkailun Edistämiskeskus -cocktailbaaria alle 5000 asukkaan Isossakyrössä.

Peltorivi 7, Fiskars, agrasdistillery.com. Oltermannintie 6, Isokyrö, kyrodistillery.com.

Ultima ja Nolla

Monet ravintolat satsaavat nyt ekologisuuteen, niin myös tv:stä tuttujen Henri Alénin ja Tommi Tuomisen Ultima Helsingin Etelärannassa. Siellä on muun muassa moderni sisäkasvihuone, jossa kasvaa salaattia, yrttejä ja muita raaka-aineita. Näin tavaraa ei tarvitse kuljettaa ja pakkausmateriaalia säästyy. Kruununhaassa taas toimii Nolla, rento fine dining -paikka, joka haluaa olla Suomen ensimmäinen hävikkivapaa ravintola. Nolla on sisustettu kierrätysmateriaaleilla, jätteet kompostoidaan ja raaka-aineista käytetään kaikki mahdollinen.

Eteläranta 16, Helsinki, restaurant-ultima.fi. Liisankatu 2, Helsinki, restaurantnolla.com.

Ostroferia ja Mikko Utter

Moni Helsingin huippuravintoloissa kouliintunut ammattilainen on palannut kotikunnilleen tai muuttanut muualle Suomeen perustaakseen ravintolan. Matkailijan kannattaakin merkitä maakuntien laatupaikat kartalle. Kokeile vaikkapa oululaista Ostroferiaa, jonka perustajat ovat työskennelleet aiemmin Helsingissä Groteskissa, Demossa ja Murussa. Lohjalainen Mikko Utter taas on kokannut muun muassa Savoyssa. Hänen nimikkoravintolassaan on vain kahdeksan asiakaspaikkaa, ja Utter hoitaa sekä ruuanlaiton että tarjoilun.

Isokatu 13, Oulu, ostroferia.com. Kauppakatu 16, Lohja, mikkoutter.fi.

Fat Lizardista saa tuhteja hampurilaisia.

Fat Lizard

Ennakkoluuloton ruokamatkailija suuntaa Espoon Otaniemessä sijaitsevaan ravintola Fat Lizardiin, josta saa muodikasta hyönteisruokaa, tarkemmin sanottuna kotisirkkoja. Niitä voi tilata niin alkupalaksi kuin pitsan päälle. Ruoka-annoksia paikka tarjoaa hummerista salaatteihin, pizzoihin, pihveihin ja burgereihin.

Tietotie 1, Espoo, ravintolafatlizard.fi

Kommentoi »