Rolls-Royce lupaa ”historiallisen ilmoituksen” – nähdäänkö pian yhtiön ensimmäinen täyssähköinen luksusauto?
Autot ja liikenne
Rolls-Royce lupaa ”historiallisen ilmoituksen” – nähdäänkö pian yhtiön ensimmäinen täyssähköinen luksusauto?
Saksalaisen autojätin BMW:n nykyisin omistama Rolls-Royce on kertonut tekevänsä lähiaikoina ”historiallisen ilmoituksen”. Autocarin mukaan tämä tarkoittaa ilmoitusta brändin sähköistymisestä.
28.9.2021
 |
Tuulilasi

Itse asiassa oli aika lähellä, ettei Rolls-Roycesta tullut maailman ensimmäinen sähköautojen valmistaja jo 1900-luvun alkupuolella. Tuolloin pohdittiin ankarasti, kulkisivatko tulevat automobiilit höyryllä, sähköllä vai petroolilla.

”Sähköinen auto olisi täysin hiljainen ja puhdas. Siitä ei lähde hajua, eikä se täristä. Ne olisivat varmasti oikein hyödyllisiä, kunhan latausasemia saadaan rakennettua. Mutta tuskin sellaista tapahtuu ihan lähivuosina”, kommentoi yksi Rolls-Roycen perustajista, Charles Royce The Motor Car Journalille huhtikuussa vuonna 1900.

Hän oli aikaansa edellä oleva visionääri. Sähkösuunnitelmista kuitenkin luovuttiin, kun Royce tapasi tulevan liikekumppaninsa Henry Roycen vuonna 1904 ja näki hänen kehittämänsä uuden polttomoottoriauton. Siitä alkoi ökyrikkaille superluksusautoja valmistavan Rolls-Roycen tarina.

Rolls-Royce ei ole vielä hylännyt massiivisia V12-moottoreita autoistaan, mutta se on laajentamassa mallistoaan aluksi ainakin yhdellä sähköautolla. Se tehdään yhdessä BMW:n kanssa heidän teknologiallaan.

Rolls-Royce julkisti jo vuonna 2011 täyssähköisen konseptiauton Phantom Experimental Electricin, jonka koodinimi oli 102EX. Tämän Phantom EE:n ei pitänyt mennä tuotantoon, sen piti olla vain jonkinlainen testialusta yhtiön suunnittelijoille ja insinööreille.

Tavallisen Phantomin 6,75-litrainen V12 korvattiin akustolla ja kahdella sähkömoottorilla. Tietojen mukaan siitä löytyi tehoja 290 kW (388hv) ja vääntöä 800Nm. Tuon ajan Phantom V12:sta irtosi 453 hv ja 720Nm.

Konseptiauton hyvin rajoittunut toimintamatka, pitkä latausaika sekä akun kolmen vuoden kestoikä johtivat kuitenkin kehitystyön päättymiseen.

2016 Rolls-Royce esitteli futuristisen autonomisen konseptiauton 103EX:n. Sen pituus oli 5,9 metriä ja korkeus 1,6 metriä. Sekin oli liian korkealentoinen ja nyt Rolls-Royce on tekemässä tulevasta sähköautostaan paljon perinteisemmän. Se tulee perustumaan BMW:n sähköautoalustaan.

Yhtiö ei ole tähän mennessä kertonut asiasta juuri mitään, paitsi sen, että se tulee myymään täyssähköistä limusiinia joskus vuosien 2020-2030 aikana. Mutta lähipäivinä kenties kertoo. Onhan luvassa heidän mukaansa ”historiallinen ilmoitus”.

”Täyssähköinen automme lanseerataan vasta, kun aika on oikea ja auto täyttää kaikilta osin Rolls-Roycen tekniset, esteettiset ja suorituskyvyn standardit”, yhtiö on kertonut aiemmin.

Kommentoi »