Opel Corsalle historiallinen hattutemppu – ensimmäisenä automallina jo kolmas AutoBest-voitto
Autot ja liikenne
Opel Corsalle historiallinen hattutemppu – ensimmäisenä automallina jo kolmas AutoBest-voitto
AutoBest-tuomaristo on valinnut uuden Opel Corsan Best Buy Car of Europe in 2020 -tittelin voittajaksi. Kaikkiaan 31 toimittajasta koostuva kansainvälinen tuomaristo valitsi Corsan ja sen täyssähköisen version Corsa-e:n voittajiksi viiden finalistin joukosta.
20.12.2019
 |
Tuulilasi

Alkuvuodesta markkinoille tuleva, kuudennen sukupolven Corsa on jo 3. Best Buy Car of Europe -tittelin voittanut Corsa-sukupolvi – tämä on ensimmäinen kerta koko AutoBest-kilpailun historiassa, kun sama malli saavuttaa voiton kolmessa sukupolvessa.

Tänä syksynä Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä julkistettu, kuudennen sukupolven Opel Corsa on voittanut arvostetun Best Buy Car of Europe in 2020 -tittelin. Kansainvälinen, 31 toimittajasta koostuva tuomaristo totesi Corsan tarjoavan eniten vastinetta rahalle. Lisäksi tuomaristoa ilahdutti se, että Corsa-malliston täyssähköinen versio Corsa-e on varteenotettava vaihtoehto kenelle tahansa 337 kilometrin (WLTP) toimintamatkalla. Samalla Corsan voitto sinetöi AutoBest-kilpailun kaikkein aikojen ensimmäisen hattutempun – yksikään malli ei ole aiemmin onnistunut voittamaan titteliä kolmella sukupolvella.

“Olemme todella onnellisia tästä palkinnosta”, kommentoi Opelin pääjohtaja Michael Lohscheller.

”Autotoimittajilta saatu tunnustus osoittaa, että olemme onnistuneet luomaan Opel Corsasta kaikille soveltuvan automallin. Uusi Corsa edustaa viimeisintä teknologiaa, tehokkuutta, kattavaa varustelua ja dynaamista ajettavuutta – saavutettavissa olevaan hintaan. Samalla Corsa kolminkertaisena AutoBest-voittajana osoittaa, että jokainen uusi sukupolvi lunastaa lupauksemme tuoda huipputeknologiaa mahdollisemman monen ostajan ulottuville.”

”Viime vuonna sanoimme, että ensi vuoden Best Buy Car of Europe -titteli pitäisi myöntää täyssähköiselle mallille. Juuri näin kävikin. Opel Corsa on täydellinen esimerkki massamarkkinoille suunnatusta sähköistymisestä. Eri voimanlähteille soveltuvan alustan ansiosta uusi Corsa sopii kenelle vain – se on saatavana sekä polttomoottori- että täyssähköversiona. AutoBest-voittajamme on historiamme ensimmäinen auto, joka luo selkeän linkin perinteisten ja tulevaisuuden voimanlähteiden ja teknologioiden välillä”, kommentoi Dan Vardie, AutoBestin perustaja ja tuomariston puheenjohtaja.

Kolme voittajasukupolvea putkeen

Corsan 4. ja 5. sukupolvi voittivat tittelin vuosina 2007 ja 2015. Viime vuonna palkinnon sai Opel Combo Life.

Opel Corsassa yhdistyvät näppärällä tavalla arkipäivää hyödyttävät huipputeknologiat, taloudellisuus, miellyttävä design ja ajamisen ilo. Jokaisen Corsan vakiovarusteluun kuuluu lukuisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten etutörmäysvaroitin automaattisella hätäjarrutuksella ja jalankulkijan tunnistuksella, vakionopeudensäädin, kaistavahti ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Corsa-e ja lataushybridi Opel Grandland X ovat ensimmäisiä esimerkkejä Opelin sähköistymisestä. Kaikista Opel-malleista tuodaan markkinoille sähköinen vaihtoehto vuoteen 2024 mennessä. Myös tavara-automarkkinoilla sähköisten versioiden merkitys korostuu tulevaisuudessa. Vivaro-e julkistetaan ensi vuonna. Vuonna 2021 esitellään sähköiset versiot Opel Combo Life -, Combo Cargo - ja Zafira Life -mallistoihin.

Kommentoi »