Mercedes EQ aloittaa yhteistyön sähköisen Formula E -kilpasarjan kanssa
Autot ja liikenne
Mercedes EQ aloittaa yhteistyön sähköisen Formula E -kilpasarjan kanssa
Mercedes-Benzin uusi sähköautojen EQ-tuotemerkki näkyy tänä kesänä Euroopassa myös kilpaurheilun maailmassa. EQ käynnistää markkinointiyhteistyön sähköisen ABB FIA Formula E -kilpasarjan kanssa.
6.4.2018
 |
Tuulilasi

Yhteistyösopimus koskee sarjan neljää Euroopassa ajettavaa osakilpailua. Ensimmäinen niistä ajetaan Roomassa 14. huhtikuuta, ja muut Pariisissa, Berliinissä ja Zürichissä. Zürichin osakilpailu on ensimmäinen Sveitsissä ajettava rata-autokisa yli kuuteen vuosikymmeneen, ja EQ on kisassa mukana virallisen yhteistyökumppanin statuksella.

”Mercedes-Benzin kaltaiset sähköistä liikkumista tosissaan edistävät yhtiöt osoittavat, kuinka peruuttamaton muutos autoteollisuudessa on parhaillaan käynnissä”, Formula E -sarjan omistaja ja toimitusjohtaja Alejandro Agag huomauttaa.

Mercedes-Benz tulee mukaan sarjaan kilpailijina kaudelle 2019/2020.

Mercedes-AMG toimitti F1-sarjaan kaikkien aikojen voimakkaimman turva-auton

Mercedes-AMG ja Formula F1: tästä yhtälöstä ei puutu huippuluokan suorituskykyä. Sen lisäksi, että Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton kiitävät radalla Mercedesin väreissä, Mercedes-AMG vastaa totuttuun tapaan myös F1-sarjan virallisen turva-auton toimituksesta. Tällä kaudella tehtävässä palvelee AMG GT R, jonka voimavarat sopivat täydellisesti myös ratakäyttöön. Turva-auton 4-litrainen V8-biturbomoottori kehittää 430 kW (585 hv) tehon ja kiihtyy aina 318 kilometrin huippunopeuteen asti. Auton rataominaisuudet on varmistettu muun muassa monipuolisella aerodynamiikkapaketilla ja aktiivisella takapyöräohjauksella. Kiihdytys 0–100 kilometriin sujuu ainoastaan 3,6 sekunnissa. Seuraavan kerran uusi turva-auto nähdään valmiudessa tulevan viikonvaihteen Bahrainin osakilpailussa. Auton kuljettaja toimii vankan kilpailutaustan omaava saksalainen Bernd Mayländer. Mercedes-AMG toimittaa myös sarjan virallisen lääkäriauton, joka tänä vuonna on Mercedes-AMG C 63 S farmari.

Kommentoi »