Kia suunnittelee lisäävänsä sähköautojensa määrää - myös vetyauto on tulossa
Autot ja liikenne
Kia suunnittelee lisäävänsä sähköautojensa määrää - myös vetyauto on tulossa
Kia suunnittelee voimakasta laajennusta portfolionsa sähköautomalleihin, tulossa on lataushybridi Ceedistä, uusi täyssähköinen Soul EV, Sportagen lataushybridi sekä myöhemmin iso vety-SUV.
15.10.2018
 |
Tuulilasi

Ceedin lataushybridiin tulee sama voimalinja kuin Niro PHEV:iin, sen oletetaan tulevan myyntiin vuoden 2019 toisella puoliskolla. Autoon tulee 1,6-litrainen bensiinimoottori 139 hevosvoimalla sekä 59 kilowattin sähkömoottori, akuston koko on 8,4 kWh. Päästöjen osalta auton uskotaan jopa lyömään Niron 29g/km hiilidioksidipäästölukemat.

“Tulemme tekemään lataushybridin ensin farmarimalliin, sen jälkeen arvioimme, tuleeko se muihinkin Ceedin versioihin”, sanoo Kian Euroopan markkinointijohtaja Artur Martins.

Myös Sorentosta, Sportagesta ja mahdollisesti Optimasta ollaan tekemässä lataushybridit.

”Tarvitsemme lisää sähköisiä malleja tulevaisuudessa. Päästäksemme päästötavoitteisiin, niitä on oltava mallistosta noin 25-30 %”, Martins sanoo.

Kia tulee julkistamaan marraskuussa Los Angelesin autonäyttelyssä uuden Soul EV:n. Siihen on tulossa samat 34 tai 60 kWH:n akkupaketit, mitkä löytyvät myös Niro EV:stä. Isomman ajosäde yhdellä latauksella on vajaat 500 kilometriä. Sen jälkeen Kiasta tulee Teslan ohella yksi harvoista autonvalmistajista, joilla on mallistossaan enemmän kuin yksi täyssähköinen auto.

Kian Euroopan operatiivisen johtajan Emilio Herreran mukaan yhtiö odottaa sähköistä Niroa myytävän lähivuosina noin 20 000 kappaletta vuosittain.

Kia suunnittelee myös sisarmallia Hyundain Nexo vetyautosta. Sen on tarkoitus tulla myyntiin ensi vuonna. Todennäköisesti Sorento SUV on malli, josta polttokennoversio tehdään.

”Haluamme tehdä polttokennoversion nimenomaan isompaan autoon. Kaikki riippuu siitä, kuinka Euroopan markkinat reagoivat tähän. Vetyauto sopii enemmän isoon autoon, koska asiakkaat ovat valmiita maksamaan enemmän isoista autoista”, Martins kertoo.

Kommentoi »