DS 4 on DS Automobilesin neljäs ranskatar
Autot ja liikenne
DS 4 on DS Automobilesin neljäs ranskatar
DS Automobiles jatkaa kasvuaan. Esiteltyään aiemmin DS 7 Crossback -, DS 3 Crossback - ja DS 9 -mallit, DS 4 on valmistajan kasvavan malliston neljäs uutuus. Uusi DS 4 asemoituu strategisesti tärkeään premium-luokan C-segmenttiin.

Auto tulee tarjolle kolmena eri versiona: DS 4, DS 4 Cross sekä DS 4 Performance line. DS 4 on 4,40 metriä pitkä ja 1,83 metriä leveä.

“Ennen kuin olimme piirtäneen ensimmäistäkään kynän viivaa, olimme tehneet kahden vuoden ajan töitä insinöörien kanssa, jotka rakensivat teknistä pohjarakennetta. Kun aloitimme luovan prosessin, käytössämme ollut liikkumavara oli uskomaton. DS Aero Sport Lounge -konseptin inspiroima siluetti on luokassaan ainutlaatuinen ja tällaisia mittasuhteita ei ole ennen nähty. Ääriviivat ovat atleettiset, hyvin lihaksikkaat, kompaktit ja asettuvat erittäin laajojen renkaiden päälle. Loimme auton, joka onnistuu yhtä aikaa olemaan aerodynaaminen, tehokas sekä karismaattinen”, sanoo DS Automobilesin suunnittelujohtaja Thierry Metroz.

DS 4 saapuu heti alusta alkane tarjolle lataushybriditeknologialla (225hv ja yli 50 kilometrin toimintasäde täyssähköllä, WLTP syklin mukaisesti mitattuna). Teknologia pohjautuu EMP2-pohjarakenteen kokemaan merkittävään evoluutioon. 70% osista on uusia tai ainoana tämän pohjarakenteen käytössä. Infotainment-järjestelmä on noussut uudelle tasolle ja saatavilla on paljon ajoavustinjärjestelmiä sekä edistyksellinen tiedonheijastusjärjestelmä.

Päivittynyt EMP2-pohjarakenne tutustuttaa uusiin, komposiitti- ja kuumapuristemateriaaleista toteutettuihin osiin sekä kompakteihin elementteihin, kuten ilmastointikanavien osat, jotka kokonsa ansiosta vapauttavat tilaa muuhun käyttöön. 430 litran tavaratila takana on varustettu sähkötoimisella hands-free-luukulla. EMP2-pohjarakenteen uusi versio on suunniteltu toimimaan yhdessä viimeisimpien ja tiukimpien turvallisuussäädösten kanssa ilman, että mallin kokonaispainoa on jouduttu nostamaan.

Lataushybridi ja muut moottorivaihtoehdot

Kaksinkertaisena Formula E -mestarina vuosilta 2019 sekä 2020, DS Automobiles kulkee sähköistymisen eturintamassa. DS 4:n turboahdettu 180hv 4-sylinterinen bensiinimoottori on yhdistetty 110hv sähkömoottoriin sekä e-EAT8-vaihteistoon. Yhdistelmällä saavutetaan 225hv ja voiman tuottaa entistä tehokkaampi, kooltaan kompaktimpi ja suuremman kapasiteetin elementeillä varustettu akku, jonka nollapäästöinen toimintamatka täyssähköllä on yli 50 km (WLTP syklin mukaisesti mitattuna).

Valmistukseen tulevat myös PureTech 130, 180 sekä 225hv bensiinimoottorit sekä 130hv BlueHDi dieselmoottori. Kaikki malliversiot ovat aina varustettu 8-vaihteisella automaattivaihteistolla.

DS 4 valmistuksessa käytetyistä materiaaleista 95% voidaan käyttää uudelleen ja 85% osista on kierrätettäviä. 30% mallin painosta koostuu uusiutuvista ja kierrätetyistä materiaaleista, jotka jakautuvat metalleihin sekä polymeereihin. Kierrätettyjä materiaaleja ovat polypropeeni-, polyesteri- ja elastomeerikuidut, joita käytetään pohjalevyn yhteydessä ohjauslevyinä, äänenvaimennukseen tai kiinnityspisteinä.

Liikkeisin DS 4 saapuu vuoden 2021 lopulla.

Kommentoi »