Dacia Jogger – Edullinen seitsenpaikkainen hybridi – Kilpailijoita tässä hintaluokassa ei ole
Koeajo
Dacia Jogger – Edullinen seitsenpaikkainen hybridi – Kilpailijoita tässä hintaluokassa ei ole
Uudistunut Dacia Jogger saa pihimpää ja nykyaikaisempaa hybriditekniikkaa keulalleen.
24.4.2023
 |
Tuulilasi

Halpismerkki Dacialla menee nykyisin mukavasti. Merkin viimeisin uutuus on Jogger Hybrid 140, joka yhdistelee toiminnallisuuden, kokonaistaloudellisuuden ja hybriditekniikan parhaat ominaisuudet järkihintaan. Dacialla on edullisten ja konstailemattomien perusautojen valmistuksessa havahduttu siihen, mikä monia autonostajia kiinnostaa: turhien krumeluurien karsimisella voidaan keskittyä olennaiseen. Monet eivät kaikista viimeisimmistä hilavitkuttimista perusta, kunhan auto pelittää arjessa. Tästä on esimerkiksi Dacia Dusterin Euroopan laajuinen huippumenestys selvä osoitus.

Kun romanialaistähden Logan MCV, Lodgy ja Dokkerin henkilöversio ovat siirtyneet eläkkeelle, on uudelle Joggerille luotu oiva tila temmeltää. Menestys onkin toistaiseksi ollut sen verran vahvaa, että nyt ajan katsotaan olevan kypsä myös edulliselle hybridiautolle. Joggerin kanssa samassa hintaluokassa kilpailevaa seitsenpaikkaista tilavaa hybridiä on turha etsiä, sillä sellaista ei uusien autojen joukossa yksinkertaisesti ole. Varustetasoja hybridille on yksi, seitsemänpaikkainen Extreme.

Ohjaamon muutokset ovat vähäisiä. Hybridi-Joggerissa on seitsentuumainen digimittaristo.

Hybridi tuntuu hiljaiselta

Aiemmin Joggerin on voinut hankkia vain yhden voimalinjan kera. Nyt uuden hybridi-Joggerin voimalinjan ytimessä on 1,6-litraisen, vapaasti hengittävän bensiinimoottorin parina kaksi sähkömoottoria, varsinainen 36 kilowatin (49 hv) tehoinen sähkömoottori ja tehokas käynnistingeneraattori. Paletin jatkona on Renaultin tuttu monitilavaihteisto. Joggeriin tulee siis samalla kertaa sekä automaatti että hybridi manuaalin rinnalle. Tilat säilyvät kaikin puolin ennallaan.

Liikkeelle hybridi-Joggerilla lähdetään tavallisesti sähköllä, vaikka sähköajon pituus onkin vain noin kahdesta kolmeen kilometriä, maksimissaan viisi. Auto tuntui vaihtelevapintaisilla teillä miellyttävän hiljaiselta sisäajomelun suhteen, mikä saattaa olla pieni yllätys. Auto ei myöskään nitise tai natise ajettaessa, vaikka sisustuksessa on käytetty paljon kovamuoveja. Testilenkin aikana kulutus jäi vain 4,6 litraan sadalla sekalaisessa, moottoritiepätkiäkin sisältäneessä ajossa. Erinomainen tulos tämän kokoluokan autolle.

Suomeen uutuuden odotetaan saapuvan aivan näillä näppäimillä, ja ensimmäiset asiakkaat saanevat autonsa kesä-heinäkuussa.

Dacia Jogger Hybrid 140 Extreme 140 7p.

  • Moottori R4, bensiini, hybridi
  • Iskutilavuus 1 598 cm3
  • Teho 103 kW (140 hv) / 5 600 r/min
  • Vääntö 148 + 205 Nm
  • Voimansiirto Etuveto, automaatti
  • 0−100 km/h 10,1 s
  • Huippunopeus 167 km/h
  • Yhd. EU-kulutus 4,9 l/100 km
  • CO2-päästöt 110 g/km
  • Mitat Pituus 4 547 mm, leveys 1 784 mm, korkeus 1 674 mm, akseliväli 2 897 mm, tavaratila 595–1 819 l
  • Omamassa 1 406 kg
  • Hinta Koeajettu auto vakiovarustein: 29 399 €, mallisto alkaen: 20 399 €

Kenelle?

Seitsenpaikkaista ja edullista uutta autoa etsivälle Dacia Jogger sopii kuin nenä päähän. Samassa hintaluokassa kilpailijoita ei yksinkertaisesti ole – etenkään hybridinä.

Kommentoi »