Vappu Pimiä otti opikseen lentokenttäkohusta: "Jatkossa nielen vaan kaiken"
Puheenaiheet
Vappu Pimiä otti opikseen lentokenttäkohusta: "Jatkossa nielen vaan kaiken"
Vappu Pimiä joutui Rodoksen-lomallaan otsikoihin. – Jo pienenä vanhempani sanoivat minulle, että älä Vappu ole poliisi ja kyttää muita.

Juontaja Vappu Pimiä vastaa puhelimeen.

– Hei raksu, onko akuuttia? Olen just nyt töissä, jos ei ole niin jutellaan myöhemmin, pus hei, Vappu selittää kiireisesti, kuuntelee hetken ja katkaisee puhelun.

Puhelimen toisessa päässä on aviomies Teemu Huuhtanen.

– Sellainen se on, soittelemme toisillemme monta kertaa päivässä, vaikka ei ole mitään asiaa, Vappu selittää hymyillen.

Puhelin on pariskunnalle tärkeä keino pitää yhteyttä, sillä yrittäjien päivät, joskus viikotkin, venyvät välillä mahdottoman pitkiksi.

– Tällä viikolla Teemu lähti jenkkeihin lyhyellä varoitusajalla. Itse olin Savonlinnassa ja Oulussa puhumassa yrittäjille, juontamassa, radiossa, kuvaamassa Maajusseja ja niin edelleen. Oli kauhea ikävä tyttöjä, Vappu parahtaa.

Tytöt eli Viola, 6, ja Selma, 3, ovat olleet hyvissä hoteissa, sillä lähipiiriin kuuluu muutama vakihoitaja sekä tietysti isovanhemmat. Sitä paitsi alla on juuri Rodoksella vietetty lomaviikko, jonka aikana perhe latasi akkuja.

Käänteet päätyivät lehteen

Etelässä vietetty viikko olikin onnistunut lukuun ottamatta paluumatkaa, jonka käänteistä Vappu joutui yllättäen lukemaan eräästä viikkolehdestä.

– Olen ollut pienestä pitäen oikeudentuntoinen, kuten myös Viola. Jo pienenä vanhempani sanoivat minulle, että älä Vappu ole poliisi ja kyttää muita. Mutta kun näen sääntöjen rikkomista, se saa vereni kiehumaan. En myöskään inhoa mitään muuta niin paljon kuin valheita.

Hän myöntää toki olevansa voimakkaan temperamenttinen.

– Mutta sellaiselle ei julkisuuden henkilönä ole yksinkertaisesti tilaa. Vaikka tilanne olisi millainen, tästä lähtien ainakin yritän pitää suuni kiinni. En lähetä huonoa ruokaa takaisin keittiöön, en puutu vääryyksiin. Nielen vaan kaiken. Provosoimalla saadaan valheellisia juttuja julkkiksista, ja valitettavasti niitä myös nykyään julkaistaan. Se on minusta tosi huolestuttavaa.

Töitä riittää

Syksyllä Vappu näkyy ruudussa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa sekä tänä vuonna kuvatussa Maajussille morsian -sarjassa. Muurlan kanssa tehty suosittu emaliastiasto on saamassa jatkoa, ja lisäksi Vappu on kysytty puhuja ja juontaja eri tilaisuuksissa. Menestynyt ruokakirjailija ja tv-kokki on myös Ruokaboksi-palvelun osakas.

– Olen tottunut tekemään paljon töitä, mutta nyt olen päättänyt yrittää raksia kaksi vapaapäivää viikkoon. Se on minun downshiftaustani! Aion mennä vaikka keskellä viikkoa hemmotteluhoitoon. Haluan olla lasten kanssa niin paljon kuin mahdollista, kun he ovat vielä pieniä.

Pientä stressiä on aiheuttanut myös kesäinen muutto uuteen kotiin, jonka remontti venyi yli kuukauden aikataulusta.

– Ehkä sen vuoksi kesä ei tuntunut niin lomailulta, joten vannoin Teemulle, että teen syksyllä vähemmän töitä. Hän nauroi, että niin varmaan! Kyllä me välillä mietimme, että kunpa saisi hetken rauhan. Jos saisin yhden joutilaan päivän, arkivapaan, makaisin sohvalla ja katsoisin hömppää telkkarista, silittäisin ja pesisin pyykkiä. Silti tiedän, että vielä joskus minulla tulee tätä haipakkaa ikävä.

Siivooja käy auttamassa arjessa, mutta pyykit Vappu hoitaa itse.

– Mikäs nyt on hoidellessa, kun on pesukone ja kuivausrumpu kodinhoitohuoneessa! Kymmenen vuotta kuljin pesutuvassa seitsemännestä kerroksesta kaksi Ikea-säkkiä olalla ja kaksi lasta kainalossa.

Lue koko juttu Avusta 41/2018!

1 kommentti