Vappu Pimiä liittyisi ortodoksikirkkoon, mutta yksi kompastuskivi vielä on: "Muuten olisin kääntynyt jo"
Puheenaiheet
Vappu Pimiä liittyisi ortodoksikirkkoon, mutta yksi kompastuskivi vielä on: "Muuten olisin kääntynyt jo"
Vappu Pimiä puhui Avulle uskostaan korkeampaan voimaan ja universumin kiertoon.

Vaikka Tanssii tähtien kanssa -juontaja Vappu Pimiällä vaikuttaa olevan tuhat rautaa tulessa, hänen silmänsä syttyvät, kun puhe kääntyy uusiin ideoihin. Hänen ideologiansa elämässä on: sitä saat, mitä tilaat. Vaikka moni, ja Vappu itsekin, kutsuu sitä joskus leikkisästi foliohattuiluksi, hänellä on asiasta omia konkreettisia esimerkkejä.

Omista uravalinnoistaan hän myös kertoo yritysluennoillaan, joiden teemana on vaikkapa ”unelmat toteen tekemällä”.

– En oikein tiedä, mitä toivon tällä hetkellä itselleni, joten olen toivonut terveyttä ja hyvää vointia lähipiirille. Mitään uutta ei voi syntyä ennen kuin ihminen on lepotilassa, mutta tiedän, että se jokin ilmenee sitten aikanaan kristallinkirkkaana.

Vappu myös uskoo vahvasti positiivisen ajattelun voimaan.

– Pyydä niin saat. Ja tämä on eri asia kuin että ihminen toivoo lottovoittoa ja ihmettelee, kun se ei osu kohdalle. Uskon siihen, että asiat menevät niin kuin niiden pitää mennä. Monesti ihminen ei ymmärrä jotain asiaa siinä hetkessä, vasta jälkeenpäin hän tajuaa, miksi näin on käynyt. Sieltä se tarkoitus löytyy.

"Usko antaa voimaa"

Paitsi universumin kiertoon, Vappu kertoo uskovansa johonkin korkeampaan voimaan. Muut perheenjäsenet ovat ortodokseja, joten sekä kotona että mökillä on nähtävillä useita ikoneita.

– Usko antaa voimaa, ja ortodoksisuus näkyy luonnollisesti kotonamme. Itsekin olen miettinyt kääntymistä, sehän on hyvin kaunis uskonto. Ainoa kompastuskiveni on se, etteivät ortodoksit hyväksy naispappeutta. Muuten olisin kääntynyt jo, mutta feministinä minun on vaikea niellä sitä. Ajatus kääntymisestä hautuu.

Hiljattain Vappu oli vanhojen koulukavereidensa kanssa tyttöjen reissulla Pietarissa. Jossain kohtaa keskustelu kääntyi kuolemaan, ja naiset pohtivat, mitä sen jälkeen tapahtuu.

– Yksi näistä hyvistä kavereistani on ateisti, joten hänen mielestään kuoleman jälkeen ei ole mitään. Että se on siinä. Jokaisella on omat mielipiteensä ja vapaus uskoa miten haluaa. Silti se tuntuu minusta niin lohduttomalta. En itse ajattele niin. Uskon, että elämä kuitenkin jatkuu jossain muodossa.

Nyt pinnan alla kuplii jotain, mitä Vappu ei vielä osaa tarkkaan nimetä. Hän uskoo asioiden selkiytyvän syksylle varattujen vapaiden päivien myötä.

– Olen entistä kiinnostuneempi ihmisten auttamisesta, siitä, että ihmiset uskaltaisivat tehdä rohkeasti omia ratkaisuja. Ehkä asiaan voisi liittyä myös hyväntekeväisyys. Se tulee minulle tärkeämmäksi päivä päivältä.

Kommentoi »