Laulaja Päivi Lepistö: "Minun olisi pitänyt syntyä Englannin kuningattareksi"
Henkilöt
Laulaja Päivi Lepistö: "Minun olisi pitänyt syntyä Englannin kuningattareksi"
"Aion vielä opetella tietokoneen käyttöä. Hermoni menevät, onneksi teini-ikäinen lapseni auttaa." Näin Päivi Lepistö jatkaa lauseita.

Minun olisi pitänyt syntyä Englannin kuningattareksi. Tykkään Englannista ja heidän konservatiivisesta tyylistään. Ihailen kuninkaallisia ja Elisabetia, hän on ihanan pitkäikäinen. Seuraan myös naapurimaan kuninkaallisia, mutta onneksi meillä on Sauli Niinistö. Hän on meidän kuninkaamme.

Lapsuuteni sitkein haave oli tulla keihäänheittäjäksi tai poliisiksi. Suvussamme oli poliisi, joten se oli mielestäni jännä ammatti. Ihailin Tiina Lillakia, mutta ei tullut kumpaakaan, tulikin laulaja. Olen esiintynyt julkisesti ensimmäisen kerran alle 10-vuotiaana ja meillä oli kotona radio päällä. Musiikki on ollut aina elämässäni.

Teini-iässä ihailin erityisesti Madonnaa ja suomalaisia artisteja, jotka esiintyivät Hittimittarissa. Ihailin myös Rockstop-ohjelman Heli Nevakaretta, joka haastatteli maailmanluokan tähtiä englanniksi. Hän on nykyään Facebook-kaverini! Näin se nykypäivä yhdistää ihmisiä.

Minuun jäi pysyvät jäljet polveen, kun pienenä juoksin siskoni pyörän perässä ja pidin tarakasta kiinni. Alamäessä vauhti kiihtyi, ote irtosi ja minä menin pitkästi mahallani. Arvet vain kaunistavat.

Viimeksi kiljuin riemusta, kun ehdotin Meiju Suvakselle Pure mua -kappaleen 30-vuotisversion tekemistä. Olen ollut ihan pienestä likasta lähtien Meiju-fani. Unelmani kävi toteen, kun Meiju lähti tähän mukaan.

Viimeksi rakastuin laula­miseen. Se on ollut viime aikoina kortilla, kun ei ole päässyt esiintymään. Olimme hiljattain akustisella duokeikalla mieheni kanssa ja tusina kuuntelijaa tuli kiittelemään, miten ihana oli kuulla livemusiikkia.

Kateellisena katson, kun ihmiset ovat sinnikkäitä ja ovat jaksaneet treenata korona-aikanakin. Olen saanut muutaman koronakilon, joista yritän nyt päästä eroon.

Pelkään kuollakseni hämähäkkejä, näin on ollut ihan lapsesta asti. Ne ovat niin ällöttäviä, että en haluaisi edes puhua asiasta.

Join pääni täyteen, kun oli yhden ystävättären ­50-vuotisjuhlat. Meitä oli valiojoukko sinnikkäitä karaoken laulajia aamutunneille asti. Tärkeintä oli, että synttärisankarilla oli aamulla kipeä pää.

Juuri nyt ottaa päähän bensan hinta. En edes viitsi miettiä, paljonko se on heijastunut kukkaroon. Myös ­liikenteessä nousee verenpaine, jos joku ajaa kahdeksankympin alueella kuuttakymppiä.

Seuraavan rauhan-Nobelin antaisin esiintymistyylistä politiikantutkija Mika Aaltolalle. Hän on tumma, komea cool jäbä, joka tulee aina telkkariin kun jossain tapahtuu jotain ikävää. Siksi Aaltola on luonnehtinut itseään pahanilmanlinnuksi. Hänestä voisi tulla ­seuraava presidentti! Rauhallinen, hyvä habitus.

Minun jumalassani mukavinta on rauhoittavuus ja tieto siitä, että on olemassa muutakin. Olen käynyt kirkonmenoissa ­pienestä pitäen, isovanhempani olivat uskovaisia ihmisiä.

Antakaa minun edes ­kerran ajaa järjettömän kalliilla, nopealla autolla. Kyyti huippukuljettajan mukana kelpaisi myös.

Aion vielä opetella tietokoneen käyttöä. Hermoni menevät, onneksi teini-ikäinen lapseni auttaa.

Kommentoi »