Oulun hotelleissa tapahtuu uutta: Mondo testasi Pohjois-Suomen suurimman hotellin, Arinan
Matkailu
Oulun hotelleissa tapahtuu uutta: Mondo testasi Pohjois-Suomen suurimman hotellin, Arinan
Oulussa on nyt useita hyviä, uudistettuja hotelleja. Kaupungin sydämessä uutta ilmettä on saanut perinteikäs hotelli Arina.

Oulun hotellitarjonta tuntui pitkään olevan kuin rauhallisessa lepotilassa, ja uusia paikkoja tai uudistuksia syntyi harvakseltaan. Nyt kaupungissa tapahtuu tällä rintamalla paljon, ja Oulussa on runsaasti laadukasta majoitusta. Lisääkin on suunnitteilla, sopivasti ennen kulttuuripääkaupunkivuotta 2026.

Pohjois-Suomen suurin hotelli, Original Sokos Hotel Arina, on käynyt läpi mittavaa remonttia, jonka loppuvaihe valmistuu pian. Hotellin 260 huoneesta viimeisetkin on kunnostettu ensi kevääseen mennessä. (Lapista löytyy saman kokoluokan hotelli: Saariselän Santa´s Hotel Tunturilla on myös 260 huonetta, jos lasketaan mukaan sen kaikki eri majoitusrakennukset.)

Aivan Oulun ytimessä sijaitseva Arina on ollut todellinen paikallinen klassikko, ja monet vanhemmat oululaiset muistavat hotellin takavuosien tanssi-illat ja pihvi-illalliset. Rakennuksen alkuperäistä funkis-julkisivua vuodelta 1939 on yhä tallella, mutta hotelli on laajentunut kokonaisen korttelin suuruiseksi ja ulottuu nykyään kävelykatu Rotuaarille asti.

Uudistetun Arinan huoneissa on käytetty kauniisti puupaanuja koristeina, tässä vaaleassa sävyssä Kesäyöt-huonetyypissä.

Uudistuksessa on annettu kolmen eri kokoluokan huoneille hiukan erilaiset ilmeet. Ne on nimetty Lohen, Tervan ja Kesäöiden teemoiksi, jotka kumartavat paikallisille perinteille. PAVE-arkkitehtitoimiston suunnittelemassa sisustuksessa teemat näkyvät esimerkiksi värityksessä ja huoneiden koristuksena käytetyssä puupaanukuvioinnissa. Huoneet tuntuvat maltillisen tyylikkäiltä ja tasapainoisilta ja kylpyhuoneet raikkaan avarilta. Yhteisistä tiloista löytyy muun muassa hyvä kuntosali sekä värikäs leikki- ja liikuntatila lapsille.

Arinan Lohi-huoneissa kaunis vaaleanpunainen väri yhdistyy tummiin sävyihin.

Lämpöä ja pirteyttä Arinassa löytyy muutamista yksityiskohdista ja henkilökunnan palvelusta. Esimerkiksi Terva-huoneissa on koristeena Toripolliisi-patsas, ja hotellin yksi huone on sisustettu Oulun Kärppien kanssa jääkiekkoteemaiseksi. Jos haluaa satsata sviittiin, ylimmässä kerroksessa on tummasävyinen, tyylikäs huoneisto saunoineen ja isoine terasseineen, jolta on avara näkymä kaupungin katoille ja Rotuaarille. Kahden hengen huoneen hintaskaala aamiaisineen alkaa noin 125 eurosta, sviittien noin 350 eurosta (S-etukortilla hinnat ovat yleensä selkeästi edullisemmat kuin ilman).

Arinasta löytyy yksi huone Oulun Kärppien jääkiekkoteemalla. Henkilökunta kertoo, että huone on hyvin suosittu.

Arinan henkilökunta ottaa vieraisiin iloista kontaktia, ja asiakas saattaa löytää huoneestaan vaikka vastaanottovirkailijan kutomat villasukatkin. Sokos-hotellit ovat Suomessa suuri ketju, jonka majapaikoissa aamiaiset noudattavat samaa linjaa, mutta ketju on rohkaissut työntekijöitään tuomaan palveluihin myös omaleimaisuutta. Se voi tarkoittaa vaikkapa paikan itse tekemää hilloa aamiaisella tai sitä, että Arinassa tarjolla on tavallisten astioiden lisäksi persoonallisia mukeja. Aamiainen nautitaan rauhallisesti hotellin Veranta-ravintolassa, ja alakerrassa on myös "pohjoisen bistro" Frans & Camille (entisen Fransmanni-ketjun ravintolat ovat saaneet uudet ilmeet).

Arina ei isosta koostaan huolimatta tunnu lainkaan massiiviselta vaan mukavalta. Tiloista osa on Valkea-ostoskeskuksen suojissa, eikä vieressä jyrise liikennettä.

Oulun klassikko on uudistuksen myötä kutsuva ja toimiva paikka.

Oulun keskustaa. Oikealla Linnansaaren ja Kauppatorin välissä sijaitseva, uudistettu Radisson Blu -hotelli.

Kauppatorin laidalla sijaitsevan Radisson Blun perusteellinen kunnostus valmistui jo vuonna 2020. Aikoinaan Vaakunana oululaisille rakkaaksi tullut suuri hotelli muodostaa arkkitehtuuriltaan Kaupunginteatterin ja pääkirjaston kanssa torin seudun betoniarkkitehtuurin kokonaisuuden. Hotellin uusitussa sisustuksessa on käytetty skandinaavista puuta ja lämpimiä, 1970-lukuun viittaavia värejä. Suunnittelusta vastaa Radisson-ketjun käyttämä göteborgilainen Studio Kin.

Radissonin monista huoneista on hyvät näköalat joko torille tai Linnansaaren suuntaan, ja uuteen kattokerrokseen rakennetuissa sviiteissä ja executive-huoneissa on hillityn luksuksen tuntua. Kahden hengen huoneen hinta aamiaisella alkaen noin 160 euroa (Radisson-jäsenille on tarjouksia).

Oulun Radisson Blun uudistuksessa on käytetty hotellin syntyaikoihin 1970-lukuun viittaavia värejä, tässä premium-luokan huone, jonka ikkunoista on näkymä kaupunkiin.

Oulun hyviin hotelleihin kuuluvat lisäksi esimerkiksi Tuomiokirkon vieressä sijaitseva Lapland Hotelsin paikka sekä joenrannan Lasaretti. Muutama vuosi sitten avautui Heinäpäässä persoonallinen, vanhaan puutaloon tehty De Gamlas Hem ja Pikisaaressa hirsitaloon tehty viiden huoneen Pikisaari Guesthouse.

Oulun kauppatorille on nousemassa uusi rakennus, josta kaavaillaan hotellia. Torin viereen on myös tehty varaus 22-kerroksiselle rakennukselle, johon tulisi muun muassa hotelli. Tornihankkeen puuhaajien tyylitajusta ei tosin lupaa hyvää se, että sille on annettu harvinaisen vastenmielinen nimi: Terwa Tower.

Toteutuivat nuo uudet hankkeet tai eivät, Oulusta on jo tullut aimo harppauksella laadukas ja monipuolinen kaupunki majoittua.

Oulun hotellisviittien kärkeä: Arinan kattokerroksen Terva-sviitissä on myös sauna, ja olohuoneesta pääsee omalle, isolle näköalaterassille aivan kaupungin sydämessä.
Oulun Radisson Blun Presidential-sviitin saunatiloissa voi kylpeä hulppeita maisemia ihaillen. Sviitin hinta? Tonnin kieppeillä per yö.

Kommentoi »