”Syö, äläkä ihmettele! – Se on sitä mummin luomua” – Lasten suusta
Ajanviete
”Syö, äläkä ihmettele! – Se on sitä mummin luomua” – Lasten suusta
Sanoiko lapsi jotain hauskaa? Kerro se meille. Joka viikko yksi julkaistuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla.

Nelivuotias Viljami ihmetteli vessanpöntössä olevaa värikästä muovikapistusta ja kysyi, mikä se on. Kerroin sen olevan wc-raikastin. Jonkin ajan kuluttua ihmettelin, mihin poika katosi. Löysin hänet vetämästä vessaa kerta toisensa jälkeen. Kysyessäni teon tarkoitusta hän ilmoitti: ”Mä raikastan!”

Mummi

”Se on tää ilmastonmuutos”, sanoi Elvi, 7, kun tuli koulusta kotiin hiki päässä.

Jaana-mummi

Pikku-Esa oli ollut ensi kertaa hississä, ja hissi vilahteli hänen puheessaan vähän väliä. Poika juoksi Terttu-tätinsä luo, otti häntä kädestä ja sanoi: ”Tuu äkkii kattoo häkkii, mennee hissillä.” Pystyuunin sivussa hämähäkki rakensi verkkoaan nousten ja laskeutuen  lankaansa ylös ja alas.

Terttu-täti

Mummi oli keittänyt lastenlapsille iltapuuroa. Ryynien joukossa oli jokunen tummempi ryyni. Nella, 5, tutki puuroaan lusikalla sekoitellen, jolloin Linnea, 7, komensi: ”No, syö äläkä ihmettele, se on vaan sitä mummin luomua.”

Toinen mummi

Viikon klassikko

Tapanani oli ostaa 3-vuotiaalle pojallemme pieni lelu kauppareissulla. Kerran hän otti käteensä paloauton ja sanoi: – Ostetaan nyt vaan tämä, ettei taas tule sitä huutoa.

Pojastaan ylpeä äiti

Apu 3/2008

Lähetä meille lasten hauskat lausahdukset

Muista yhteystietosi! Joka viikko yksi julkaistuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla. Tällä kerralla palkinnon sai nimimerkki Mummi.

lastensuusta.apu@a-lehdet.fi

Apu, Lasten suusta, 00081 A-lehdet

Kommentoi »