Onko tämä vuoden 2021 paras aikakauslehden kansi? Apu-lehti ja Ellinoora ehdolla Editkilpailussa – Näin äänestät omaa suosikkiasi
Puheenaiheet
Onko tämä vuoden 2021 paras aikakauslehden kansi? Apu-lehti ja Ellinoora ehdolla Editkilpailussa – Näin äänestät omaa suosikkiasi
– Siihen mietittiin ehkä vähän konservatiivistakin ilmettä, ei siis sellaista karkkityyliä, jollaisesta Ellinoora on aikaisemmin tunnettu, kertoo A-lehtien ajankohtaismedioiden johtava AD Timo Tervoja..
9.2.2022
 |
Apu

Marraskuun Suur-Avun (46/2021) kansi on ehdolla viime vuoden parhaaksi aikakauslehden kanneksi.

Aikakausmedian järjestämän Editkilpailun kansiäänestykseen pääsi 20 parasta kantta vuodelta 2021.

Marraskuun Suur-Avun kannessa on laulaja Ellinoora. Jutussa Apu kävi Ellinooran kanssa tämän syntymäkaupungissa Oulussa.

Ehdolla olevan kannen sävyt ovat varsin hillittyjä. Ajankohtaismedioiden johtava AD Timo Tervoja kertoo, että kannen suunnittelussa lähdettiinkin tavoit­telemaan tiettyä aikuismaisuutta.

– Siihen mietittiin ehkä vähän konservatiivistakin ilmettä, ei siis sellaista karkkityyliä, jollaisesta Ellinoora on aikaisemmin tunnettu.

Tervoja kertoo, että artisteilla on usein niin tiukka ja vakiintunut oma tyyli, ettei siihen voi kansikuvauksissa puuttua. Ellinoora oli itsekin siirtymässä seuraavalla levyllään vakavampaan suuntaan, joten hillitty tyyli kannessa sopi hyvin myös hänelle.

Monesti, vaikkakaan ei aina, kansi­henkilöt kuvataan studiossa. Aina kansikuvaus silti suunnitellaan tarkasti, etenkin Suur-Avussa.

Ellinooran luottokuvaaja asialla

Ellinooran kuvasi Juha Mustonen. Mustonen kuvasi aikanaan Ellinooran ensimmäiset promokuvat, kauan ennen suursuosiota.

– Minusta oli hauskaa, että hän kuvasi Ellinooran nyt uudelleen, uudessa vaiheessa tämän uralla.

Ellinooran stailasi kanteen Kintsugi Agencyn Iida Bergström, hiukset ja meikki ovat Neea Kuurnen käsialaa.

A-lehdistä ehdolla on lisäksi kolme muutakin kantta.

Avun lisäksi samasta ajankohtaismedioiden toimituksesta on ehdolla myös Imagen kesälehden kansi. Imagen ehdolla olevassa kannessa ovat transaktivistit Mona Bling ja Ella Julia.

Kommentoi »