Aku Hirviniemi: Kipinä pysyy yllä ensitreffeillä
Puheenaiheet
Aku Hirviniemi: Kipinä pysyy yllä ensitreffeillä
– Vaikka yhdessä olisi oltu jo pitkään, on aina virkistävää mennä ensitreffeille, Aku Hirviniemi vinkkaa.

Swingers kertoo keski-ikäisistä ­pariskunnista, jotka lähtevät ­virkistämään suhdettaan parinvaihtobileisiin. Mitä muita tapoja suosittelet pariskunnille kipinää ylläpitämään?

– Vaikka yhdessä olisi oltu jo pitkään, on aina virkistävää mennä ensitreffeille. Varata pöytä ravintolasta tai mennä elokuviin ja kuvitella, että tavataan ensimmäistä kertaa.

Olitte Janne Katajan kanssa mukana tuottamassa elokuvia Swingers sekä Heinähattu ja Vilttitossu. Millaista on näytellä omassa elokuvassa?

– Setissä ohjaaja on aina pomo, joten ­minä yritän keskittyä omaan perusammat­tiini eli näyttelijäntyöhön. Minä ja Janne aiomme jatkossakin tehdä tuottajan hommia.

Esiinnyt elokuvassa ilman paitaa ja jaat usein somekuvia salilta. Kuinka tärkeää liikunta on hyvinvoinnillesi?

– Erittäin tärkeää, se pitää mielen virkeänä. Personal trainerini Topi Lösönen laittoi minut kuntoon Tuntematon sotilas -elokuvaan, hän tarjoaa maan parasta fysiikkavalmennusta. Swingersissä minun ei tarvinnut olla erityisen tikissä. Roolit motivoivat urheilemaan, muuten olen laiska käymään salilla. Pyrin urheilemaan neljä kertaa viikossa.

Aku Hirviniemellä on ­kotona asuva personal trainer, sillä Topi Lösönen majailee näyttelijän luona väliaikaisesti. – Hänen työnsä on pitää huolta siitä, että pysyn kunnossa, joten mikäs sen kätevämpää, Aku kertoo.

Miltä vuosi 2019 näyttää kohdallasi? Mitä projekteja on tulossa? Mitä toivot, että vuoden aikana tapahtuu työrintamalla?

– Olen tehnyt aika paljon tv- ja elokuva­töitä, joten haluaisin välillä teatterin pariin. Näillä näkymin tiedossa on muutama kiinnostava teatteriproduktio sekä Seinäjoella esitettävä Monty Python -musikaali. Teen myös alkuvuodesta käsikirjoitushommia, ­joita en ole aikaisemmin juuri tehnyt. Tuntuu hyvältä mennä oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Myös Annikki-tyttäresi on tehnyt jo ­näyttelijäntöitä. Miltä tuntuu, että tytär on kiinnostunut samasta alasta?

– Annikki on järkevä tyttö, näyttelijän ammatti ei ole missään tapauksessa hänen ykkösvaihtoehtonsa. Voi olla, että hän päätyy vielä ihan kunnialliseen ammattiin. Olemme näytelleet hänen kanssaan yhdessä ja se on aina jännittävää sekä mielenkiintoista. ­Annikki on suorapuheinen ja sanoo isälleen, miten asiat ovat. Saan välillä tiukkojakin ­ohjeita, miten kohtaukset pitäisi tehdä.

Kommentoi »