Loistovinkit Tallinnaan - viehättävät ravintolat, kahvilat, nähtävyydet ja muut
Matkailu
Loistovinkit Tallinnaan - viehättävät ravintolat, kahvilat, nähtävyydet ja muut
Kokosimme 18 huippuvinkkiä Tallinnaan. Kiipeä sukellusveneeseen, herkuttele kasvisruualla ja juhli Sigmund Freudin baarissa!

Koe Tallinnassa nämä mahtavat paikat

Kadriorgin puisto ja museot

Hauska idea kesäpäivälle: suuntaa vanhankaupungin sijaan Kadriorgin puistoon piknikille. Kauniin puiston keskellä sijaitsee Pietari I:n rakennuttama komea barokkipalatsi, jonka tiloissa toimii Kadriorgin taidemuseo. Puiston laidalta löytyvät myös taidemuseo Kumu, lastenmuseo MiiaMilla sekä viehättävä kahvila Katharinenthal.

Lentosatama

Jos reissussa on aikaa vain yhteen museoon, valitse Lentosatama. Entisessä vesitasohallissa sijaitseva maksullinen merimuseo on näyttävä kokonaisuus. Perusnäyttelyn kohokohta on 1930-luvulla valmistunut sukellusvene Lembit, jonka sisälle pääsee kiipeämään.

Vesilennuki 6

Kohtuotsan näköalatasanne

Haluatko täydellisen kuvan Tallinnasta? Toompean mäeltä avautuu ikoninen näkymä vanhan kaupungin kattojen yli. Keskellä maisemaa kohoaa Olevisten kirkon torni, joka oli 1400-luvulla maailman korkein rakennus. Tunnelmallisimmillaan maisema on aamuvarhaisella auringon noustessa.

Kohtu 12

Tallinnan maukkaisiin löytöihin kuuluu värikkäästi sisustettu aasialaisen ruuan ravintola Tai Boh.

Tallinnan herkulliset ravintolat

Restoran Pegasus

Viron Kirjailijaliiton talossa sijaitsi ravintola jo 1960-luvulla. Nykyään paikan boheemi henki on palautettu. Sisustus on samaan aikaan skandinaavisen tyylikäs ja 1960-lukulaisen retro. Ruoka edustaa pohjoismaista keittiötä modernilla twistillä, ja hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan. Pääruuat 10-20 e.

Harju 1

Tai Boh

Kultainen leijonapatsas, ristiinnaulittu supersankari ja psykedeelisiä kattomaalauksia. Aasian keittiöitä fuusioivan Tai Bohin sisustus on vähintään yhtä kiinnostava kuin ruokalistakin. Maista vaikka pehmeäkuorista taskurapua mangosalaatin kanssa, se vie thairuokataivaaseen. Myös cocktailit ovat hyviä. Pääruuat 13–25 e.

Mere puiestee 1

Von Krahli Aed

Modernia virolaista ruokaa romanttisessa ympäristössä ja edulliseen hintaan. Ravintola on tunnettu erinomaisista kasvisruuistaan, jotka maistuvat myös sekasyöjälle. Pääruuat 9–18 e.

Rataskaevu 8

Kaks Kokka

Fine dining -ravintola Ö:n pikku sisko on noussut niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suosikiksi. Leikkisä ruokalista yhdistelee pohjoismaisia ja aasialaisia makuja, ja annoksissa käytetään mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja raaka-aineita. Pääruuat 9–20 e.

Mere puiestee 6E

Tallinnan ihanat kahvilat

Kohvik August

Vanhankaupungin sydämessä sijaitseva karkkivärein sisustettu Kohvik August on avoinna aamiaisesta aina illan viimeisiin drinkkeihin asti. Kokeile kehuttua aamiaista, esimerkiksi suosittuja munakkaita tai tattarituorepuuroa.

Väike-Karja 5

Chocolaterie Pierre

Rauhalliselta sisäpihalta löytyvän kahvilan eriparihuonekalut, plyysipöytäliinat ja tunnelmallinen musiikki johdattavat vieraan suoraan 1920-luvulle. Valitse vitriinistä herkullinen leivos tai täyteläinen suklaakonvehti ja istu nauttimaan menneen ajan tunnelmasta. Suklainen Irish Coffee -kakku tyydyttää isommankin makeanhimon.

Vene 6

Shoppailijan Tallinna-löytöjä

ZIZI Disain

Klassikkoliike myy laadukkaita pellavaisia kodintekstiilejä keittiöpyyhkeistä pöytäliinoihin ja lakanoista kylpytakkeihin. Värivalikoimaa löytyy, mutta kuosien kanssa ei ole hulluteltu – suurin osa tuotteista on tyylikkään yksivärisiä. Kaikki on suunniteltu ja valmistettu Virossa.

Vene 12

Oma Asi

Söpössä punaisessa talossa aivan Raatihuoneentorin kupeessa myydään virolaisten taiteilijoiden ja suunnittelijoiden tuotteita. Valikoimaan kuuluu laadukkaita sisustustavaroita ja käyttöesineitä, kuten kosmetiikkaa, koruja, astioita ja paperitavaraa.

Saiakang 4

Guild Store

Tallinnan tyylikkäin vaateliike löytyy Toompeanmäeltä. Ateljeeputiikin on perustanut pariskunta Sten Karik ja Joan Hint, ja siellä myydään uniikkeja oman malliston farkkuja ja muita vaatteita sekä käsityönä tehtyjä hattuja. Kaikki tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Virossa.

Lai 36

Olevisten kirkon torni on Tallinnan vanhankaupungin maamerkkejä. Se ja muita Tallinnan historiallisia rakennuksia kannattaa nähdä Toompean mäeltä, Kohtuotsan näköalapaikalta.

Vinkit Tallinnan iltaelämään

Sigmund Freud

Kun Tallinnan uusista cocktailbaareista puhutaan, yksi nimi tuntuu olevan kaikkien huulilla. Sigmund Freud -baarin mittava cocktaillista tarjoaa niin klassikoita kuin yllätyksiäkin, ja baarimikkojen ammattitaito maistuu jokaisessa lasillisessa. Tilaa näyttävä Honey Potting, joka tarjoillaan kukkaruukkua muistuttavasta mukista.

Sauna 8

Pööbel

Puutalossa toimivan tunnelmallisen olutravintolan sisustus muistuttaa vaikkapa kööpenhaminalaista gastropubia. Tarjolla on runsas valikoima erityisesti pullo-oluita (alkaen 3 e), myös virolaisia pienpanimo-oluita. Nälkäiselle löytyy valittavaa pubiruuasta astetta hienostuneempiin annoksiin. Pääruoki saa alle kympillä.

Toompuiestee 16

DM Baar

Jo vuodesta 1999 Tallinnan yöelämän kuriositeetti on ollut Depeche Mode -yhtyeelle omistettu baari. Tummanpuhuvassa luolassa soi Depeche Moden musiikki, televisioissa pyörivät tauotta yhtyeen keikkataltioinnit ja seinät on päällystetty keikkajulisteilla, pääsylipuilla, lehtileikkeillä ja bändikuvilla.

Voorimehe 4

Majoitu Tallinnassa täällä

Knight House

Siisti ja viihtyisä hostelli viisisataa vuotta vanhassa rakennuksessa vanhankaupungin rauhallisella Rüütli-kadulla. Tarjolla on sekä yksityisiä että jaettuja huoneita, yksi makuusaleista on pelkästään naisille. Hintaan sisältyy aamiainen.

2 hh huone alkaen noin 40 e, vuodepaikka 12 e.

Rüütli 16

Von Stackelberg Hotel

Historiallisessa rakennuksessa toimiva neljän tähden hotelli, josta on lyhyt kävelymatka Toompeanmäelle ja vanhaankaupunkiin. Viihtyisät huoneet on hiljattain remontoitu vanhaa kunnioittaen. Kaupunkikävelyn jälkeen voi viettää lepohetken pienellä saunaosastolla tai ZEN-span hoidoissa.

2 hh huone alkaen noin 75 e.

Toompuiestee 23

Savoy Boutique Hotel

Tyylikäs viiden tähden hotelli sijaitsee vanhankaupungin rauhallisemmalla laidalla. Huoneiden sisustuksessa yhdistyvät moderni ylellisyys ja historialliset yksityiskohdat. Laadukas kuohuviiniaamiainen.

2 hh huone alkaen noin 135 e.

Suur-Karja 17

Artikkeli on julkaistu alun perin Mondo-lehdessä 5/2017.

1 kommentti