Tässä on Vuoden Auto Suomessa 2020 – ylivoimainen voitto
Autot ja liikenne
Tässä on Vuoden Auto Suomessa 2020 – ylivoimainen voitto
Vuoden Auto Suomessa 2020 on Skoda Kamiq. Se sai Auto- ja liikennetoimittajat ry:n raadilta ylivoimaiset 130 pistettä.
5.12.2019
 |
Tuulilasi

Kakkoseksi sijoittui Toyota Corolla 97 pisteellä, kolmas oli Mazda 3 kaikkiaan 94 pisteellä.

Valintojen ensimmäinen äänestyskierros alkoi 6.11. Nummelan lentokentältä, jossa suomalaisilla autojournalisteilla oli mahdollisuus tutustua perusteellisesti kaikkiin ehdolla olleisiin 35 autouutuuteen. Koeajojenjälkeen alkoi äänestys, jossa jokainen tuomari sai valita jatkoon kuusi autoa. Nyt tosin valittiin sääntöjen mukaisesti seitsemän, koska kaksi autoa päätyi tasapisteisiin.

Kun äänet laskettiin yhteen, jatkoon selvisivät aakkosjärjestyksessä Audi E-tron, Mazda 3, Peugeot 208, Renault Clio, Škoda Kamiq, Škoda Scala ja Toyota Corolla.

“Škoda Kamiqilla tuomme suosittuun katumaasturimallistoomme pienimmän vaihtoehdon. Mallistomme ensimmäinen crossover vetoaa meille uusiin asiakasryhmiin, ja siksi se on tärkeä osa mallipolitiikkaamme. Kamiq on kiinnostava kokonaisuus, jossa katumaasturimaiset ominaisuudet kuten korkeampi istuma-asento ja hyvä näkyvyys joka suuntaan yhdistyvät ketterään käsiteltävyyteen, tunteita herättävään muotoiluun, erinomaiseen turvallisuustasoon ja huippuluokan liitettävyyteen. Lisäksi sen runsaat sisätilat ja monet Simply Clever -ratkaisut tekevät siitä aidosti Škodan”, sanoi Skoda Auton pääjohtaja Bernhard Maier Kamiqin julkistuksen yhteydessä helmikuussa.

Kamiq jatkaa Kodiaqin ja Karoqin aloittamaa katumaasturimallien muotokieltä, jossa on toteutettu uusia visuaalisia kohokohtia kuten jaetut ajovaloyksiköt, joiden yläpuolelle päivävalot on sijoitettu. Skaalautuvaan, poikittaisasennetuilla moottoreilla varustettujen automallien MQB-perustekniikkaan pohjautuvassa 4 241 mm:n mittaisessa Kamiqissa on škodamaiseen tapaan reilut sisätilat. Modernit avustinjärjestelmät, ympäristön huomioon ottavat ja tehotaloudelliset moottorit, uusimman sukupolven tietoviihdejärjestelmät ja edistykselliset liitettävyysratkaisut takaavat, että auto täyttää mainiosti nykyaikaisen, yksilöllisen liikkumisen tarpeet.

5 kommenttia