Tuulilasi

Nissanin tuleva pääjohtaja luottavaisena: ”Olemme oikealla polulla, mutta se ei tule olemaan nopea”


Nissanin tuleva pääjohtaja Makoto Uchida vakuuttelee työntekijöilleen, että hänen missionsa on palauttaa yhtiön taloudellinen vakaus sekä ennen kaikkea palauttaa ihmisten luottamus Nissaniin.
Kuvat All Over Press

Nissanin maine ryvettyi pahasti entisen pääjohtajan Carlos Ghosnin pidätyksen ja rikossyytteiden ansiosta. Uchidasta tulee virallisesti Nissanin pääjohtaja 1. tammikuuta.

”Nissan on oikealla toipumisen polulla, vaikka se ei tule olemaan mikään nopea polku, pikemminkin asteittainen”, Uchida kertoi Reutersin mukaan videoviestissä Nissanin työntekijöille.

Nissan kärsi pahan kolhun Ghosnin talousrikossyytteiden vuoksi, sen tuottavuus on pudonnut rajusti, erityisesti Yhdysvalloissa.

”Toivon teidän ymmärtävän, etten pysty tähän yksin. Kaikkein tärkeintä on nyt se, että jokainen teistä luottaa Nissaniin ja antaa yhtiölle täyden panoksensa. Näin voimme palauttaa luottamuksemme kuluttajien silmissä”, Uchida sanoi.

Nissan joutuu kulukuurille, mikä tarkoittaa ainakin 12000 työntekijän lomautuksia maailmanlaajuisesti. Uchida on tunnettu väsymättömänä työhevosena, joka on erityisen tarkka rahan kanssa. Suorapuheisella johtajalla on myös erittäin hyvät välit allianssipartneri Renaultiin.

Julkaistu: 22.10.2019