Kuka varastaa energiasi?
Terveys ja hyvinvointi
Kuka varastaa energiasi?
Itsekkäät energiavarkaat saalistavat varsinkin herkkiä empaatikkoja.

1. Tunnista energiavaras

Empaatikot tai erityisherkät ihmiset haluavat miellyttää muita ja huolehtia heistä. Varsin usein empaatikkoja vaivaa kuitenkin itsetunnon ja -tuntemuksen puute.

Energiavarkaat taas ovat saalistajia, joilta puuttuu lähes kokonaan kyky myötätuntoon. He manipuloivat ja ottavat antamatta takaisin. Energiavarkaat löytävät yleensä helposti empaatikkojen heikkoudet.

Energiavarkaille on tyypillistä pinnallisuus, itsekeskeisyys, vastuuttomuus, armottomuus ja voitonhimo. He myös kiintyvät ulkoisiin asioihin. Samaan aikaan osa hyväksikäyttäjistä on karismaattisia ja hurmaavia seuralaisia. Joka viidennellä ihmisellä on energiavarkaan piirteitä.

2. Tuhoisa suhde

Terve ihmissuhde toimii vastavuoroisesti ja hyödyttää molempia – se on kuin taikaa. Mutta kun empaatikko on tekemisissä energiavarkaan kanssa, hän tuntee olonsa väsyneeksi ja loppuun käytetyksi.

Tällainen suhde on hyvin stressaava, ja siten haitaksi sekä henkiselle että ruumiilliselle hyvinvoinnille. Pahimmillaan hyväksikäyttäjä eristää herkän ihmisen täysin muista.

3. Tunnista ongelma

Ensinnäkin on tunnistettava ongelma: onko ihmissuhteesi toisessa osapuolessa energiavarkaan piirteitä? Jos on, aseta itsesi etusijalle, eli opi hyökkäämään ja sanomaan ”ei”. Luota vaistoihisi, kannusta itseäsi ja tarvittaessa hanki apua. Ennen kaikkea hyväksy itsesi.

Parasta olisi jättää energiavaras, sillä energiavarkaat eivät kykene muuttumaan. Jos irtaantuminen ei jostain syystä ole mahdollista, rajoita kontaktinne minimiin. Näin hyväksikäyttäjä menettää valtansa.

4. Aika parantaa

Empaatikko lakkaa hakemasta tunnustusta muilta ihmisiltä, kun hän oppii parantamaan menneisyytensä haavat ja tajuaa, ettei hänessä ole synnynnäistä vikaa. Sinulla on myös oikeus oikeudenmukaiseen vihaan ja tunteidesi ilmaisemiseen.

Hyvä olo palautuu myönteisen asenteen ja iloa tuottavien asioiden avulla. Kun olet sinut itsesi kanssa, energiavaras ei saa sinusta otetta.

Lähde: Christiane Northrup, Näin vältät energiavarkaat (Viisas Elämä).Lähde: Christiane Northrup, Näin vältät energiavarkaat (Viisas Elämä).

Juttu on julkaistu Eevassa 3/2019.

1 kommentti