Kialla kaikkien aikojen vuosi Suomessa
Autot ja liikenne
Kialla kaikkien aikojen vuosi Suomessa
Kialle on tulossa kaikkien aikojen menestyksekkäin vuosi Suomessa. Merkki on tekemässä oman markkinaosuusennätyksensä Suomessa vuonna 2019.
18.11.2019
 |
Tuulilasi

Kian maahantuonti alkoi Suomessa vuonna 2004. Merkki saavutti 6,1 prosentin markkinaosuuden Suomessa vuosina 2013 ja 2016. Tänä vuonna Kian kumulatiivinen (tammi-lokakuu) markkinaosuus on noussut 6,6 prosenttiin.

Kia on ainoa merkki Suomen kymmenen myydyimmän henkilöautomerkin joukossa, jonka kappalemääräinen myynti on lisääntynyt Suomessa tänä vuonna. Uusia Kia-autoja on rekisteröity Suomessa yhteensä 6271 kappaletta kuluneen vuoden aikana.

”Tulemme päättämään vuoden ennätystahdissa. Myyntiämme ovat vauhdittaneet uudet ProCeed- ja XCeed-mallit sekä laaja hybridi- ja sähköautomallistomme”, sanoo Kia Brand Director Rami Kittilä.

Kittilän mukaan myös vuosi 2020 näyttää Kialle lupaavalta.

”Lanseeraamme XCeedistä ja Ceedin farmarimallista ladattavat hybridiversiot kevättalvella. Lisäksi sähköautojemme saatavuus kohenee ensi vuoden aikana merkittävästi. Mallistomme on huippuiskussa, ja Kialla on kaikki eväät nousta viiden rekisteröidyimmän henkilöautomerkin joukkoon vuonna 2020”, Kittilä uskoo.

2 kommenttia