Dokumentti Diego Maradonan Napolin vuosista on tarina palvonnasta – Camorraa, naissuhteita ja kokaiinia unohtamatta – Pe 17.4. klo 20 Yle Teema & Fem
Ajanviete
Dokumentti Diego Maradonan Napolin vuosista on tarina palvonnasta – Camorraa, naissuhteita ja kokaiinia unohtamatta – Pe 17.4. klo 20 Yle Teema & Fem
Köyhä Diego ja jalkapallosankari Maradona olivat eri ihmisiä.

Maradonasta ei voi puhua pahaa. Se on kuin puhuisi pahaa Jumalasta.

Napolilaismiehen kommentti kiteyttää täydellisesti jalkapallolegenda Diego Armando Maradonan aseman Napolissa 80-luvun loppupuoliskolla.

Argentiinan slummeissa kasvanut, jalkapallorahoilla perheensä 15-vuotiaasta elättänyt Maradona oli napolilaisille kansallissankari, pyhimys ja rocktähti – ja Jumala – yksissä nahoissa. Hän muun muassa johti Napolin kahteen Italian mestaruuteen ja UEFA Cupin voittoon. Häntä palvottiin.

Aiemmin muun muassa Amy Winehousesta ja Ayrton Sennasta dokumenttielokuvat ohjanneen Asif Kapadian kaksituntinen Diego Maradona keskittyy Maradonan Napolin-vuosiin: yleisön avoimeen palvontaan, rikollisjärjestö Camorran kanssa veljeilyyn, irtosuhteisiin ja väitettyyn aviottomaan lapseen.

Lopun alkua merkitsi uusi tuttavuus, kokaiini, jonka saaminen oli helppoa, kiitos  hovitoimittaja Camorran. Lopulta asetelma kääntyi päälaelleen, kun Maradona pelasi MM-kisojen välierässä Argentiinan riveissä Italiaa vastaan ja hänestä tuli hetkessä napolilaisten sylkykuppi.

Dokumentti ei mässäile pelaajauran jälkeisillä sekovuosilla. Aivan lopussa menneisyys limittyy kauniisti nykyhetkeen.

Perjantai klo 20.00 Yle Teema & Fem

Kommentoi »