Avun pääkirjoitus: Pisteitä vai tekoja?
Puheenaiheet
Avun pääkirjoitus: Pisteitä vai tekoja?
Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro muistuttaa puolueita siitä, että niiden tehtävä ei ole nostaa kannatuslukujaan populistisin keinoin, vaan tehdä maailmaa paremmaksi.

Poliittinen puolue on järjestö, jonka toiminta-ajatuksena on yhteiskunnan kehittäminen jäsenten haluamaan suuntaan. Puolueilla on ihanteita ja tavoitteita, joita kohti ne kaikin voimin ponnistelevat.

Puolueiden tehtävä ei siis ole gallupsuosionsa ­nostaminen, kannatuksen lisääminen tai poliittisten irtopisteiden kerääminen, vaikka siltä nykytouhu usein näyttää.

Välillä tuntuu siltä, että poliittinen keskustelu on sarja tahallisia väärinymmärryksiä. Toivon mukaan ne ovat tahallisia, sillä jos poliitikkojen sisälukutaito ja ymmärrys ovat twitterkohujen tasolla, olemme ­pahemmassa kuin pulassa.

Hyvä esimerkki tahallisesta väärinymmärryksestä nähtiin, kun eduskunnan apulaisoikeusasiamies ­linjasi, ettei koulun yhteistä joulujuhlaa voi järjestää kirkossa uskonnollisena tilaisuutena. Lukukauden päättäjäiset ovat osa opetusta, jonka tulee lain mukaan olla uskonnollisesti ja katsomuksellisesti ­sitouttamatonta.

Monet poliitikot tarttuivat aiheeseen ja vaativat ­kovaan ääneen, että Enkeli taivaan täytyy saada ­jatkossakin veisata ja joulukirkossa käydä, vaikka he varmasti tiesivät asioiden todellisen laidan. Koulun ja seurakunnan yhteisen joulukirkon saa edelleen ­järjestää, kunhan kaikille tarkoitetut päättäjäiset ­järjestetään erikseen.

Puolueiden kannattaisi muistaa, että niiden tehtävä ei ole nostaa kannatuslukujaan populistisin keinoin, vaan tehdä maailmaa paremmaksi ja pyrkiä ihan ­oikeasti kehittämään yhteiskuntaa.

Kommentoi »