Mielenkiintoisen sveitsiläistulokkaan täyssähköisen GT:n kuvat vuotivat julkisuuteen
Autot ja liikenne
Mielenkiintoisen sveitsiläistulokkaan täyssähköisen GT:n kuvat vuotivat julkisuuteen
Sveitsiläisen Piechin täyssähköisen urheiluautokonseptin kuvat ovat vuotaneet sosiaaliseen mediaan ennen auton julkistusta maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä.
20.2.2019
 |
Tuulilasi

Piech Mark Zero nimisen auton rakentaneen Piechin johtaja on entisen Volkswagenin johtajan Ferdinand Piechin poika. Täyssähköinen Mark Zero GT-auto on jälleen yksi lisä monien sähköautoja valmistavien start up -yritysten luomuksien joukossa.

Kuvien mukaan Piechin konsepti edustaa perinteistä, pitkä keula – lyhyt perä -tyyppistä GT-autoa. Siinä on nähtävissä viitteitä niin Aston Martin DB89:stä kuin Alfa Romeo 8C:stäkin.

Auton kaikkia yksityiskohtia ei ole kerrottu, mutta se tiedetään, että sillä pitäisi pystyä ajamaan yhdellä latauksella noin 500 kilometriä WLTP-mittaustavan mukaan. Auton paino on alle 1800 kiloa ja siinä on energianpalautussysteemi sekä uusi ilmajäähdytetty akusto, joka tekee akuista nopeasti ladattavia ja lämmöntuotoltaan optimaalisia.

Akusto on upotettu auton voimansiirtotunneliin ja taka-akseliin. Piechin mukaan se antaa autolle polttomoottoriautomaisen ajotuntuman. Yhtiön mukaan auto tehdään modulaariselle alustalle, mikä mahdollistaa akkujen ja laitteistoiden vaihtamisen teknologian kehittyessä.

Piechin alusta mahdollistaa myös polttomoottoriautojen, hybridien ja jopa vetyautojen valmistamisen. Sveitsiläisyritys on tarjoamassa alustaansa myös muille autonvalmistajille.

Piechin suunnitelmissa on tehdä lähivuosina ainakin kaksipaikkainen urheiluauto, nelipaikkainen porrasperä ja sporttinen SUV. Niiden tuotantoaikataulua ei ole kuitenkaan julkistettu.

2 kommenttia