Katso kuvat – Mercedekseltä tiiseri uudesta 7-paikkaisesta GLB:stä
Autot ja liikenne
Katso kuvat – Mercedekseltä tiiseri uudesta 7-paikkaisesta GLB:stä
Mercedes-Benz on julkaissut twitter-tilillään hiukan hämyisen kuvan pian tulevasta uudesta GLB:stä. Auto tullaan esittelemään tänä vuonna.
7.6.2019
 |
Tuulilasi

Mersun twiitissä oli kuvan lisäksi teksti: ”Uusi Mercedes-Benz GLB, älykäs kuin älypuhelin, käytännöllinen kuin multityökalu.”

GLB:n konseptiauto julkistettiin Shanghaissa aiemmin tänä vuonna ja valistunut arvaus on, että tuotantoauto ei siitä juuri poikkea.

Uusi GLB pitäisi olla myynnissä jo tämän vuoden aikana. Auto on melko laatikkomainen muotoilultaan, mikä takaa isot sisätilat ja kolme penkkiriviä seitsemälle matkustajalle.

Konseptiauton pituus oli 4,634 metriä. leveys 1,89 metriä ja korkeus 1,9 metriä. Akseliväli oli 2,829 metriä, joten ainakin toisella penkkirivillä on paljon jalkatilaa.

GLB:n konseptiversio

Tähän isohkoon SUV:iin tulee varmuudelle Mercedeksen uusi älykäs MBUX-tietoviihdejärjestelmä. Kojelauta tullee olemaan hyvin pitkälti samanlainen kuin B-sarjan autoissa.

Oletettavasti valikoimaan tulee nelisylinteriset turboahdetut bensiini- ja dieselmoottorit. Myös lataushybridi tullee jossakin vaiheessa mallistoon, täyssähköinen EQB on luvassa vuonna 2021.

Konseptiautossa oli 2,0-litrainen nelisylinterinen turbomoottori, josta lohkeaa 224 hevosvoimaa ja vääntöä 350 Nm. Siitä löytyi myös 4Matic-neliveto sekä kahdeksanportainen kaksoiskytkinautomaattilaatikko.

Oletettavasti tuotantoversio tullaan esittelemään syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä.

Kommentoi »