Australian upea Sydney – löydä tästä Sydneyn nähtävyydet, ravintolat ja hotellit
Matkailu
Australian upea Sydney – löydä tästä Sydneyn nähtävyydet, ravintolat ja hotellit
Sydney on mahtava matkakohde, kuin Tyynenmeren New York. Mondo kokosi sen kiinnostavat nähtävyydet, ruokalöydöt ja hotellit.
26.11.2018
 |
Mondo

Koe nämä Sydneyssä

Bondi Icebergs

Vuonna 1929 avattu ulkouima-allas on rakennettu Tyynen valtameren partaalle ja aallot pärskähtävät usein altaaseen saakka. Tuntuukin kuin polskisi avomeressä. Jos pelkäät haita, tämä on turvallisempi uintipaikka kuin viereinen Bondi Beach, jonka hengenpelastajat treenaavat täällä. Bondi Icebergsissä on myös iso ja siisti sauna. Löylyt ovat hyvät ja saunominen sisältyy muutaman euron pääsylipun hintaan.

1 Notts Avenue, icebergs.com.au

White Rabbit Gallery

Yksi maailman suurimpia kiinalaisen nykytaiteen kokoelmia. Gallerian kärkinimiin lukeutuvat taiteen supertähti Ai Weiwei, musteteoksistaan tunnettu Li Huayi sekä Xu Zhen, jonka jätti-installaatioita on museoissa ympäri maailman. Ympäröivillä kaduilla on kiinnostavia muotiliikkeitä ja kirjakauppoja.

30 Balfour Street, whiterabbitcollection.org

Bridgeclimb Sydney

Siltakiipeilyllä noustaan ikonisen Harbour Bridgen laelle oppaan johdolla. Näkymät 134 metrin korkeudesta ovat henkeäsalpaavat. Omaa kännykkää tai kameraa ei voi ottaa mukaan, mutta järjestäjät räpsivät muistoksi valokuvia. Siltakiipeily kestää 3,5 tuntia ja maksaa parisataa euroa.

3 Cumberland St, bridgeclimb.com

Sydneyn Bondi Icebergs on yksi maailman valokuvatuimmista uima-altaista. (Kuva: Bondi Icebergs)

Sydneyn kiinnostavat ravintolat

Rosetta

Australialaiskokki Neil Perry kokkaa eteläitalialaista ruokaa paikallisista raaka-aineista. Yksi suosituimmista annoksista on ricottajuusto härkäpapujen, pistaasipähkinöiden ja pecorinon kera. Kurkun kostukkeeksi voi tilata australialaista kuohuviiniä tai Sea Farers Spritz -cocktailin, jossa on limoncelloa, valkoista portviiniä, tonicvettä ja oliivi. Lasiseinäisessä ravintolassa aterioidessa tuntuu melkein siltä, kuin söisi ulkona.

Mamak

Kiinalaiskaupunginosan malesialaisessa ravintolassa kastikkeet roiskuvat pöytäliinoille, ja sormet ja lusikat nuollaan viimeiseen pisaraan. Kokeile kanacurrya, jossa on jykeviä perunanpaloja. Mamakissa kannattaa maistaa myös tuoretta rotileipää, joka on rapeaa päältä ja pehmeää sisältä. Sen kanssa tarjoillaan sambal-chilikastiketta ja kahta erilaista currykastiketta.

15 Goulburn Street

Beach House Balmoral Restaurant & Café

Australiassa syödään paljon mereneläviä. Sydneyssä niistä kannattaa nauttia esimerkiksi tässä ravintolassa, joka sijaitsee sopivasti hiekkarannalla. Sisustus on valoisa ja ikkunoista avautuu näkymä viereiseen merenpoukamaan. Tilaa vaikkapa kampasimpukka-rapusalaatti. Täältä voi myös ostaa take away -aterian tai piknik-korin, johon valitset itse ruuat ja juomat.

2 Awaba Street, gpogrand.com

Sydneyn mukavat kahvilat

Youeni

Moderni kahvila, jonka valoisaa liiketilaa halkovat pitkät puupöydät. Paikka kuhisee terveellistä ja herkullista ruokaa arvostavaa väkeä. Kahvin kera on tarjolla niin raakakakkuja kuin gluteenittomia vaihtoehtoja. Voit myös tilata puuron, jossa on kookosta, suolattuja taateleita ja manteleita. Paikan erikoisuus on The Jaffa, appelsiinin makuinen kuuma kaakao, jonka saa myös kookosmaidolla.

352 Bourke Street

Regiment

Tyylikäs kahvila keskustan sykkeessä. Ulkona istutaan puujakkaroilla ja sisältä löytyvät isommat pöydät. Kakuista on mahdotonta valita se kaikkein herkullisin. Peruskahvien lisäksi tarjolla on kurkumakahvia ja luomumarjasoodaa. Myös kulhoruokia löytyy.

333 George Street, regimentcbd.com.au

Tiger Mottle

Tunnelmallinen kahvila boheemissa Paddingtonin kaupunginosassa. Etuosa sopii nopeaan kahvin hörppäämiseen ja takaosa pidempään istuskeluun: on mukavat pöydät ja talvisin tuli takassa. Espresso on täällä erityisen hyvää.

248 Glenmore Road

Harbour Bridge on Sydneyn ikoninen maamerkki, jonka päälle voi myös kiivetä opastetulla retkellä. (Kuva: Getty Images)

Sydneyn putiikit ja muu shoppailu

Carriageworks Farmers Market

Joka lauantai klo 8–13 järjestettävä suosittu myyntitapahtuma, josta voi hankkia muun muassa luomuruokia ja käsitöitä. Lähialuetta voisi kutsua ”Sydneyn Bronxiksi”. Seiniä koristavat graffitit, ja täällä asuu paljon Australian alkuperäisväestöä, aboriginaaleja.

245 Wilson Street, carriageworks.com.au

King Street, Newtown

Shoppailukatu, jonka kaupoista löytyy käsintehtyjä kortteja, julisteita, antiikkia ja etenkin värikästä muotia. Ihmisvilinän seuraaminen on osa hupia: kaupunginosa tunnetaan muotitietoisista tyypeistä ja kansainvälisestä fiiliksestä. Katukuvaa reunustavat pastellinsävyiset viktoriaaniset ja edvardiaaniset rakennukset.

Junat TI, T2 ja T3 pysähtyvät Newtownin asemalla

Queen Victoria Building

Vuonna 1898 rakennettu ostoskeskus on jylhä kuin linna, ja se on remontoitu vanhoja yksityiskohtia kunnioittaen. Saman katon alla on loputtomiin putiikkeja, kahviloita ja lounaspaikkoja. Tämä on mainio paikka ostaa opaalikoru, lampaanvillatuotteita, surffivaatteita tai aussimuotia.

455 George Street, qvb.com.au

Sydneyn hauskat baarit ja klubit

Chinese Laundry

Vuoden 2016 yökerhoksi valitussa klubissa ovat keikkailleet elektronisen tanssimusiikin isot nimet, kuten Calvin Harris ja Deadmau5. Paikka on auki kunnes viimeinen juhlija väsyy, yleensä noin aamuseitsemään.

111 Sussex Street, chineselaundryclub.com.au

The World Bar

Kings Cross on Sydneyn yöelämän sydän, ja kaduilla tulee vastaan ihmisiä kaikilta elämänpoluilta. Poliisiautojen sireenit huutavat ja neonvalot välkkyvät. World Barissa voi nauttia muun muassa jazzkeikoista ja juomista, jotka tarjotaan teekannuista. Täällä on esiintynyt moni tuleva stara.

24 Bayswater Road, theworldbar.com

The Colombian Hotel

Sydneyn kiinnostavimpaan LGBT-tanssipaikkaan ovat tervetulleita kaikki. Ovet avautuvat aamuysiltä ja bileet loppuvat vasta aamukuudelta.

117-125 Oxford St, colombian.com.au

Sydneyn hyvät hotellit

Taronga Zoo

Sydneyn eläintarhassa voi yöpyä luksusteltoissa, joissa on sähköt ja sängyt kolmelle. Suihkut ja vessat löytyvät lähellä sijaitsevista kylpyhuoneista. Majoituksen hintaan sisältyy illallinen, aamiainen ja tutustuminen eläimiin yösafarilla.

Bradleys Head Rd, taronga.org.au

The Lord Nelson Brewery Hotel

Vuonna 1841 perustettu hotelli sijaitsee aivan Harbour Bridgen alla. Täältä kävelee vartissa oopperatalolle ja keskustaan. Rakennuksessa toimii myös Australian vanhin pubipanimo. Siisteissä huoneissa on ilmastointi, televisio ja jääkaappi. Wifi kuuluu hintaan.

19 Kent Street, lordnelsonbrewery.com

Woolbrokers Hotel

Edullinen majapaikka Darling Harbourissa, josta kävelee nopeasti nähtävyyksien luo. Kaupunginosa sijaitsee meren äärellä, ja siellä on iso kauppakeskus sekä useita ravintoloita.

22 Allen Street, woolbrokershotel.com.au

Kommentoi »